Trots att dragracing på pappret kan verka som en enormt riskfylld sport, men tusentals hästkrafter under huven och enormt små marginaler så är det väldigt sällan olyckan är framme. Helgens krasch under Midnight Sun Drag Racing Festival slutade förhållandevis lyckligt då bägge förarna klarade sig undan med blåmärken och blotta förskräckelsen. Jörgen Berg var en av de två och var förhållandevis lugn dagen efter.

– Visst var det otäckt, men det är bara att ta nya tag, säger han.

Händelsen filmades och på klippet kan man se en moln av eld efter att bilarna kört ihop. Bensintanken gick upp i lågor när bilen kolliderade med cementblocken som går utmed rakan.

Artikelbild

| Obs! Bilden har inget med olyckan att göra.

Det såg ut som att bilen exploderade.

– Det var i princip vad som hände. Det var eld överallt, berättar Jörgen Berg.

Exakt vad som gick fel vet ingen och många på Pite Dragway spekulerar, men norska föraren Anne Britt Nilssen fick ett kast och kom upp på två hjul och var på väg att vända bilen upp och ner när hon kraschade in i Jörgen Berg. Det kan vara så att det var tur i oturen att han befann sig ivägen för om Nilssen åkt rakt in i betongväggen med taket före hade historien inte fått ett lika lyckligt slut. För Jörgen Berg innebär inte händelsen att han tänker lägga av.

– Nej, visserligen är det inte bara att släppa det här utan jag behöver nog en vecka för att smälta det. Sedan blir det att se sig om efter en ny bil.

Artikelbild

| Otur. För Jörgen Berg, längst till höger var olyckan framme under helgens Pite Dragway. Men han klarade sig undan utan skador.

– Det här var inte med i beräkningarna.

Värt att notera är att när Jörgen Bergs bil smällde in i cementblocken flyttades de cirka två decimeter och metallfästena som håller emot dem exploderade.