Norrbottningarna vände ett underläge i matchens slutskede, men lyckades trots det inte få med sig alla tre poäng.

Boden har fått en flygande start på allettan, som inleddes just efter julhelgen. Laget startade helgen med att besegra Väsby med 4–2. Segern innebar att laget klev upp i ensam serietopp och norrbottningarna var fortsatt obesegrade. Redan under söndagen väntade ytterligare en match, mot Enköping. Ett lag som startat serien med en seger på de inledande sju matcherna.

Trots skillnaderna tabellmässigt var det gästande Enköping som tog ledningen efter drygt sex minuter spel. I spel fyra mot fyra lämnades Jesper Bärgård helt ensam i slottet och kunde prickskjuta in ledningsmålet från nära håll, bakom Oskar Sehlstedt.

I andra perioden pressade Boden ner Enköping rejält. Men trots den hårda pressen skulle målen utebli. Laget kom inte närmare än en styrning i ribbans insida, denna gång. Istället kunde Enköping utöka sin ledning med en snabb omställning. Mattias Johansson kom helt fri mot Sehlstedt och gjorde inga misstag.

Bodens replik skulle dock komma snabbt när nyförvärvet Henri Auvinen slagskottade in reduceringen efter halva perioden spelad. Blott 20 sekunder efter reduceringen kom Enköpings tredje mål för eftermiddagen, men återigen skulle Bodens nästa fullträff komma snabbt. Denna gång kom målet från Jesper Ylivainios klubba. Forwarden såg till att underläget var nere på ett inför slutperioden.

− Efter 15 minuter börjar vi jobba oss in i matchen. Slutet av perioden blir betydligt bättre. Jag har en enorm tillit till grabbarna och de vet hur vi ska spela. I andra kliver vi ut och gör vad vi ska. Där tycker jag att vi tar över matchen klart, konstaterar Bodentränaren Robert Nordberg.

Hemmalaget inledde slutperioden precis som man startade mittperioden, i högt tempo och satte rejäl press på Enköping. Till slut skulle Bodens kvittering också komma. Efter halva tredje perioden var spelad utjämnade Bodens Sebastian Huczkowski i powerplay. Dessutom, med fem minuter kvar tog Boden ledningen för första gången i matchen. Men det var ett mål som var omdiskuterat och skapade rejäl irritation i Enköpingslägret. Jesper Juntto slog in pucken på volley, och frågan var om klubban var över ribban när Juntto träffade pucken.

– Domaren var helt övertygad om att klubban var under ribban. Jesper (Juntto) är vår kortaste spelare i laget och inte ens om han skulle hålla klubban rakt upp skulle den passera ribban, säger Nordberg med ett skratt.

Men det var inte slut där, utan med drygt två minuter kvar kom gästernas kvittering i powerplay. Efter en mållös förlängning, drog hemmalaget det längsta strået i straffläggningen, där Max Pålholm satte det avgörande målet.