Notviken var tvingade att vinna lördagens match, samtidigt som Assi behövde tappa poäng mot Kiruna. Annars skulle serien vara avgjord.

Inledningsvis såg det ljust ut då Moa Blomquist blev helt ensam i straffområdet efter ett inlägg, men forwarden fick inte ordning på bollen och avslutet motades av en utrusande bortamålvakt.

Fem minuter innan halvtid kom däremot kallduschen. Ellen Löfqvist tog sig genom backlinjen och avslutade med ett resolut skott som Anna Carlsson Dahlberg inte hade en chans att rädda.

När laget kom ut i den andra halvleken hade de pratat om att våga mer och att agera. Men istället blev effekten precis tvärtom.

Extremt tydligt blev det vid 0-2-målet då Ida Brännström gick igenom hela försvaret på egen hand.

– Det får inte hända. Vi är ju en mot fyra i det läget men vi blir stillastående.

Sundsvall hann sedan med att öka på till 3–0, innan reduceringen genom ett riktigt patenterat mål. Av Jennifer Rönnbergs 12 fullträffar den här säsongen har samtliga varit nickmål.

– Under alla säsonger har jag haft många lägen på huvudet men i år har de bara börjat sitta. Jag vet inte vad det beror på, det har stämt helt enkelt.

Förlusten innebär att Assi nu är klara seriesegrare och att Notviken spelar kvar i division I. Mycket talar för att det blir utan lagkaptenen.

– Jag är lite sugen på att spela högre upp igen och att spela någon annanstans. Men jag har inte bestämt någonting ännu vi får se.

Men det lutar åt det?

– Ja, just nu känns det så.