15-åriga Sanna Ström har redan fått debutera i damligan med Luleå Basket. Så att kalla henne för en jättetalang är långt i från en överdrift.

I Luleå Stars hemmamatch mot Alvik så visade hon varför hon redan nu har hunnit så långt.

– Jag har nog aldrig tagit så många returer som jag gjorde i dag. Eller förresten jag har nog gjort det, men det var när jag spelade ungdomsbasket, säger Ström.

I matchen så var det Alvik som började bäst och efter första perioden så ledde gästerna med fyra poäng och i halvtid var ledningen fem poäng stor.

– Vi skulle ha varit mera aggressiva från start, säger Ström.

I andra halvlek så fortsatte gästerna att vara lite mera fokuserade i anfallsspelet och det gav resultat. Inför den sista perioden ledde Alvik med tio poäng och uppförsbacken för Luleå var allt för brant.

Vad avgjorde i dag?

– Det blev inte som vi hade väntat, men missar vi så mycket skott som vi gjorde i dag så är det svårt att vinna matcher, konstaterar Ström.

Luleå satte bara två av 23 trepoängsskott.

Luleå Steelers mötte under söndags eftermiddagen Alvik i ett bottenmöte. Efter den första perioden var det ganska jämnt, 25–28, men i den andra ryckte gästerna. I halvtid så var ställningen 43–61. Det blev avgörande för matchen som slutade 86–99 och bästa poänggörare i Steelers var Robel Gebremeskel med 38 poäng och Brian Curry 32.