Joakim Abrahamsson svarar först ganska diplomatiskt på Sportens fråga när han ombeds kommentera vilka Piteå Elit-åkare han tycker bör få en plats i Sveriges VM-trupp till österrikiska Seefeld.

– Vi måste låta landslagsledningen sköta den uttagningen, säger han.

Men som gammal förbundskapten är du trovärdig. Vilka Piteå Elit-åkare hade du tagit ut i eftermiddag?

– Så klart Charlotte (Kalla) och Johan (Häggström). Lisa är definitivt på gränsen och sedan ska vi nog inte bortse från Björn (Sandström) heller. Men han måste göra ett jättebra lopp i söndagens masstart, säger han och fortsätter:

– Sedan är det mycket beroende på hur stor trupp Sverige kan ha. Det kan bli Lisas fall att det finns åkare som kan åka både sprint och distans. Men Lisa har en uppåtgående form medan andra ha sviktande form.

Så fyra Piteå Elit-åkare?

– Ja, om Björn gör en bra masstart.

En av åkarna som har vissa problem är Charlotte Kalla som hoppade av SM-veckan i förtid. Joakim Abrahamsson menar att han inte är orolig för hennes form.

– Hon har varit med förr och nu handlar det bara att vända det här i tanke och sätt. Hon, Magnus (Ingesson) och Stefan (Thomson) hittar garanterat ett sätt att hitta tillbaka, säger han och fortsätter:

– Det som är bra med henne är att hon har erfarenhet. Charlotte är van att skruva litegrann.

VM-truppen presenteras klockan 15.30 under söndagseftermiddagen.

Skid-VM inleds den 19 februari och pågår till den 3 mars.

Tidigare under SM-veckan har Charlotte Kalla vunnit SM-silver i tio kilometer klassiskt. Damstafettlaget vann silver i torsdags och Johan Häggström knep andraplatsen i lördagens skejtsprint.