Den nyblivna division 1-klubben Bodens BK har, än så länge, gått väldigt försiktigt fram när det gäller spelarpresentationer inför säsongen 2019.

Tre spelare har anslutit. Målvakterna Simon Lundberg och Simon Bandh samt den 17-årige mittfältstalangen Henrik Drugge. Totalt är 15 spelare kontrakterade – två målvakter och 13 utespelare.

Samtidigt har sju spelare lämnat och den siffran är numera uppe i åtta sedan Filip Daunfeldt meddelat att det inte bli någon fortsättning i BBK.

Artikelbild

| Filip Daunfeldt, Bodens BK.

BBK ville behålla 27-åringen som anslöt till Boden från Kiruna FF 2016. Men tiden räcker inte till för Filip Daunfeldt som är bosatt i Luleå.

– Det är mera på grund av familjeskäl. Jag får inte ihop livspusslet med en tiomånaders son hemma som behöver tid och kraft, säger Vittangi SK-produkten och fortsätter:

– Det kombinerat med jobb (sambon arbetar skift) och plugg (Daunfeldt studerar Inköp och Supply Management) gör att jag inte har mer än 24 timmar om dygnet. Det är svårt att få ihop schemat.

Men 27-åringen, som fyller 28 år dagen innan julafton, har inga planer på att sluta spela fotboll. Han har redan gjort en del träningar med division 3-klubben Bergnäsets AIK.

Artikelbild

| Gustav Nordh, Piteå IF och James Burgin.

– Jag ska träna med Baik ett tag och sedan får vi se vad det blir. Jag har inte tagit något beslut alls, säger Daunfeldt som inte har blivit kontaktad av några representanter från IFK Luleå.

– Jag har inte hört något konkret. Men jag utesluter ingenting.

Filip Daunfeldt användes den senaste säsongen lite överallt i laguppställningen – både som ytterback och yttermittfältare. Totalt blev det 25 division 2-framträdanden i den gröna BBK-tröjan i somras med ett mål och fem assist som facit.

– Nog hade jag gärna spelat vidare. Men man får prioritera.

Sporten har tidigare berättat om Bodens BK:s intresse för Piteåmittfältaren Gustav Nordh som hade en riktig stark säsong med elva mål och sju assist på 23 division 2-matcher. Sporten har varit i kontakt med 18-åringen som fortfarande funderar över sin framtid.

– Jag vet faktiskt inte hur jag ska göra. I nuläget står det mellan Piteå och Boden, säger Nordh som går sista året på gymnasiet i Luleå.

– Det är ett svårt val. Jag funderar, kollar och väger för- och nackdelar. Jag är fortfarande ung och det är viktigt att ta ett bra beslut. Jag kommer inte att ha bråttom – jag får se hur lång tid jag behöver för att komma fram till något.