Forwarden hoppas på spel: "Coachens beslut"

Han missade matchen mot Oskarshamn. Men när Luleå Hockey ska möta Bern i den avgörande åttondelsfinalen hoppas Austin Farley kunna vara tillbaka i spel igen.

Austin Farley, Luleå Hockey.

Austin Farley, Luleå Hockey.

Foto: Simon Jakobsson

Ishockey2019-11-19 08:40

Austin Farley missade Luleå Hockeys match mot Oskarshamn i SHL på grund av sjukdom. 

Dagen innan Luleå Hockeys hemmamatch mot Bern i CHL-slutspelet tränade dock forwarden för fullt. 

– Jag känner mig bättre nu. Vi spelar mycket matcher och reser mycket så det gäller att försöka hålla sig frisk. Jag fokuserar på vad jag kan göra. Det är ju coachens beslut i slutändan. Vi får se om han vill att jag spelar och är nöjd med hur det såg ut på träningen, säger Austin Farley. 

Den 26-årige amerikanen har den här säsongen gjort 3 mål, 2 assist och totalt 5 poäng på 16 matcher i SHL. 

–  Jag kan självklart spela bättre än vad jag har gjort. Jag försöker hjälpa laget på alla sätt jag kan och hjälpa mina kedjekamrater. 

– Jag, Jack (Connolly) och Petter (Emanuelsson) har haft lite skador nu så det gäller att försöka ta hand om hälsan och våra kroppar så at vi kan hitta tillbaka till den kemin vi haft tidigare. 

Farley är faktiskt bara två mål ifrån sin totala målskörd förra säsongen. Denna säsong siktar han på betydligt fler än de fem han gjorde under sin första säsong i klubben.

–  Förra året blev lite av en läroperiod för mig. Det var mitt första år i den här ligan och jag insåg ganska snabbt att målvakterna skickligare och mer välplacerade än i de andra ligor jag spelat i tidigare. I de andra ligorna har målvakterna lämnat betydligt större luckor än här, så det är en tuff liga.

– Att träna med duktiga målvakter som "Lassi" (Joel Lassinantti) och David (Rautio) har hjälpt mig. Det tillsammans med erfarenheten jag har från förra säsongen har gjort att jag börjar känna mig mer bekväm i att hitta de där luckorna. Det gäller att försöka bli bättre för det är ju mål du vill göra. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!