Listan kan göras lång på spelare som tackat nej eller är skadade inför EM-kvalmatchen på söndag.

Fyra spelare är skadade (Nick Spires, Marcus Eriksson, Carl Engström och Simon Birgander) och de som avböjt spel är Jeffery Taylor, Tobias Borg, Johan Löfberg, Melwin Pantzar, Elijah Clarance och William Magarity.

Det har öppnat upp för Luleåfostrade Adam Rönnqvist, numer Jämtland, och BC Luleå-forwarden Denzel Andersson att ta plats i tolvmannatruppen. Även Luleåguarden Thomas Massamba är uttagen och gör sin 116:e landskamp. För Andersson innebär det här debut i landslagssammanhang.

– Det är jättekul för Denzel och det är bara hoppas han får speltid. Det förtjänar han verkligen, säger BC-coachen Peter Öqvist och fortsätter:

– Förra gången när han fick chansen så var det ju väldigt olyckligt att han blev magsjuk och det var ju väldigt tråkigt. Så jag vet att han längtat efter det här. Det är bara hoppas att det går bra för honom och det hoppas alla i BC Luleå att det gör.

Sverige är stora favoriter i matchen och målet är att ta sig till EM 2021. Förutom Danmark möter man även Vitryssland där gruppsegraren tar sig vidare till det stora EM-kvalet som inleds i november 2019.

– Vi har stor respekt för Danmark som har vunnit många matcher i rad, är välcoachade och har spelare i stora ligor i Europa. Men det är alltid ett LAG som vinner en match, vi måste spela som ett lag och vi hoppas att vårt lag blir ännu större med alla svenska fans som kommer, säger förbundskaptenen Vedran Bosnic.

Cirka 200 svenska supportrar räknar förbundet med ska stötta på plats i Köpenhamn.