Bylund in som sportchef: "Notas är hemma"

André Bylund är tillbaka i Notviken. Den här gången som sportsligt ansvarig för den nyblivna division 2-klubben.

André Bylund är tillbaka i Notviken, den här gången som sportchef. Han lämnade just Notviken som tränare för IFK Luleå under sommaren 2018.

André Bylund är tillbaka i Notviken, den här gången som sportchef. Han lämnade just Notviken som tränare för IFK Luleå under sommaren 2018.

Foto: Simon Jakobsson

Fotboll2019-11-26 06:00

André Bylund förde som huvudtränare upp IFK Luleå till division 1 efter en klar serieseger i division 2. Men någon fortsättning i IFK Luleå blev det inte, eftersom IFK Luleå jagade en ny huvudtränare på annat håll.

Men någon lång frånvaro från fotbollen för Bylund, det blev det inte. Nu har han valt att återgå till Notviken som han lämnade under sommaren 2018 som tränare. Men nu blir han sportchef.

– Det här blir roligt och en kul utmaning. Jag kommer att finnas till för ledarteamet, ordna träningsmatcher, ta hand om eventuella nyförvärv och övriga spelare i spelartruppen. Det blir mycket sportsliga frågor, säger Bylund.

När han lämnade Notviken som tränare 2018 var laget i division 3. Att laget nu tagit sig upp till division 2 passar Bylund alldeles utmärkt, menar han. Han kommer ju från ett tränaruppdrag i division 2 med IFK Luleå, som bekant slutade lyckosamt.

– Det innebär ju att jag kan komma med mycket information till tränarna och till föreningen om vad som kan förväntas och vad som komma skall. Vi ska vara väl förberedda vid den första avsparken i april, säger André Bylund.

Det finns inte mycket division 2-rutin i Notviken, varken på spelar- eller tränarsidan. Bevisligen vet Bylund hur man vinner division 2-matcher.

– Ja, med det lag som Notviken hade förra säsongen så hade man hållit sig kvar i division 2, det är ingen tvekan om det. Av hur vår trupp ser ut just nu så känns det väldigt bra, säger Bylund.

Under måndagen blev en viktig pusselbit i Notvikens spelartrupp klar för spel nästa säsong. Det handlar om anfallaren Jesper Jacobsson, som stod för 16 mål och 11 assist under säsongen.

IFK Luleå har visat intresse för Jacobsson men den Notvikenfostrade anfallaren väljer alltså att följa med moderklubben upp i seriesystemet.

– Det betyder mycket och han är redo för det här steget. Det ska bli kul att se honom i division 2, säger Bylund.

Tränarduon i Notviken är intakt nästa säsong med Daniel Engberg och Fredrik Öqvist. Dessutom har den före detta spelaren Anton Bergh sadlat om och kommer att fungera som huvudtränare för Notvikens andralag i division 4 samt assistera tränarduon i A-laget.

Med tanke på att Bylund inte fick fortsätta i sin roll som huvudtränare i IFK Luleå, tycker han det är perfekt att landa i Notviken igen.

– IFK Luleå är min moderklubb men Notas är hemma för mig. Jag har tillhört Notviken i omgångar sedan jag var 17 år gammal, säger André Bylund. 

Skyttekungen Jesper Jacobsson är klar för spel i Notviken nästa år trots lockrop från mer etablerade lag.
Skyttekungen Jesper Jacobsson är klar för spel i Notviken nästa år trots lockrop från mer etablerade lag.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!