Målskillnadsdrama – Luleå SK höll sig kvar

Trots fyra raka förluster i säsongsavslutningen så lyckades Luleå SK säkra kontraktet i division 1. "Det är en konstig känsla men det är riktigt skönt", säger Amanda Söderholm i Luleå SK.

Luleå SK klarade sig kvar i division 1. Trots att man avslutade säsongen med fyra raka förluster. (Arkivbild)

Luleå SK klarade sig kvar i division 1. Trots att man avslutade säsongen med fyra raka förluster. (Arkivbild)

Foto: Cecilia Sjöberg

Fotboll2019-09-28 16:47

Inför matchen var Luleå SK och Team Hudik på samma poäng i tabellen. Luleå SK just ovanför nedflyttningstrecket men endast med ett mål bättre i målskillnad än jagande Team Hudik nedanför nedflyttningstrecket.

Det var upplagt för dramatik i den sista omgången alltså. Och dramatik blev det. Luleå SK hamnade i tidigt underläge men det gjorde också Team Hudik, som mötte ett Notviken som jagade serieseger.

– Det har varit väldigt nervöst, vi har ju vetat om att varje match och varje mål är viktigt. Men vi har haft bra fokus på träningarna i veckan, säger Amanda Söderholm i Luleå SK.

Notviken drog ifrån till ledning med 3–0 innan paus så det blev aldrig någon panik i Luleå SK. Men det blev lite nerv när Själevad gjorde 2–0 i mitten av den andra.

Visste ni hur det gick i Notvikenmatchen?

– När vi frågade i halvtid så sa inte tränarna något men jag tror några av våra spelare kollade i sina telefoner ändå, och tränarna sa att det såg bra ut, säger Söderholm.

Men då klev Luleå SK:s Sofie Benzler fram och kunde reducera. I samma veva gjorde Notviken 4–0 på Team Hudik och därmed var kontraktet i division 1 säkrat.

– Vi fokuserade på att försöka täta försvarsspelet och inte släppa in mål och att hoppades att Notviken skulle göra sitt mot Team Hudik, förklarar Söderholm.

Notviken vann till slut med hela 5–0 mot Team Hudik och därmed tog Luleå SK hem målskillnadsstriden eftersom Luleå SK bara förlorade med 2–1.

Ett tack till Notviken är väl på sin plats?

– Ja, det får man säga. Det var jäkligt skönt, säger Söderholm.

Vad betyder det att ni spelar i division 1 nästa år?

– Det betyder jättemycket. Vi har fått kämpa hela säsongen men många nya spelare. Nu får vi bygga vidare på det här nästa år vilket känns superbra. Viktigt för klubben och spelarna, säger Amanda Söderholm.

Hur firar ni det här?

– Det blir lite firande på bussen hem, säger Amanda Söderholm efter matchen där hon firade nytt division 1-kontrakt med lagkamraterna i Luleå SK. 

Matchfakta:

Själevad-Luleå SK 2–1

Målen, Luleå SK: Sofie Benzler.

Sofie Benzler gjorde Luleå SK:s mål i säsongens sista match. (Arkivbild)
Sofie Benzler gjorde Luleå SK:s mål i säsongens sista match. (Arkivbild)
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!