Fotbollsarenan Skogsvallen byter namn

IFK Luleå och Nyab har tecknat ett nytt sponsoravtal, som innebär att den klassiska arenan Skogsvallen får ett nytt namn.

Skogsvallen byter namn vid nyår.

Skogsvallen byter namn vid nyår.

Foto: Petra Älvstrand

Fotboll2019-10-08 03:00

Skogsvallen är Luleå kommuns representationsarena och huvudarena för fotboll. Det är också arenan för IFK Luleås hemmamatcher och var det redan när laget spelade i Allsvenskan 1971. 

Från den 1 januari 2020 kommer arenan att byta namn till Nyabvallen. Namnbytet måste först godkännas av Luleå kommun vilket förväntas att ske i slutet av oktober.

– Det här ger oss en stark ekonomisk plattform och ett nätverk med skickliga människor som gör det möjligt att bygga nytt, rätt och fräscht, säger Ingemar Ek, vice styrelseordförande IFK Luleå.

Ek avslöjar inte vad avtalet exakt innebär i kronor och ören

– Nyab har starka muskler och det är vi fantastiskt glada över, säger han till Sporten.

– Vi nämner inga summor. Men det är klart att alla pengar går in i vår normala budget som vi lägger varje år. Vi är väldigt nöjda med uppgörelsen.

Samarbetet innebär också det första steget i en ny satsning som ska ta klubben till fotbollens finrum menar IFK Luleå.

– Vår ambition och målsättning är att vi ska till superettan. Nu börjar vi arbetet med att planera och identifiera för hur den satsningen ska gå till, säger Ingemar Ek.

Partnerskapet med IFK Luleå är Nyabs största sponsoråtagande hittills. I ett pressmeddelande säger koncernchefen Johan Larsson så här:

– Ska vi i Norrbotten ta oss till superettan behöver vi göra det tillsammans och vi är övertygade om att vi och klubben tillsammans med andra partners kan skapa förutsättningarna som krävs.

Samarbetsavtalet mellan IFK Luleå och Nyab sträcker sig fem år fram i tiden.

– Vi har jobbat med den här frågan i nästan två års tid. Att hitta en samarbetspartner som även kan ta arenanamnet, säger Ingemar Ek och fortsätter:

– Det är väldigt modernt numera att sälja i väg arenanamnet. Jag tror att alla lag i allsvenskan, superettan samt en del klubbar på division 1-nivå har lyckats med det. Nu har vi också lyckats.

IFK Luleås vice styrelseordförande berättar att Luleå kommun, med kommunalrådet Niklas Nordström i spetsen, gett klubben sitt godkännande att söka en samarbetspartner för ungefär ett år sedan. Därför har han en god känsla att namnbytet godkänns i slutet av oktober.

Ek berättar att han och IFK Luleå räknar med att bjuda på fler överraskningar framöver.

– Det kommer fler positiva nyheter under den närmsta tiden och våren. Det törs jag lova.

Johan Larsson, koncernchef för NYAB skakar hand med Ingemar Ek, vice ordförande för IFK Luleå.
Johan Larsson, koncernchef för NYAB skakar hand med Ingemar Ek, vice ordförande för IFK Luleå.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!