Fem svenska damer åker till brottnings-VM i Budapest, Ungern. Fyra av dessa tävlar för Gällivare SK.

Det handlar om Sofia Mattsson i 52-kilosklassen, Johanna Mattsson i 62-kilosklassen, Henna Johansson i 65:an och Jenny Fransson i 68-kilosklassen.

Förbundskaptenen Sara Eriksson Dikanda säger att de fyra Gällivare SK-brottarna var självklara i truppen.

Artikelbild

| Johanna Mattsson.

– Jag har tagit ut dem utifrån vissa kriterier som vi har, utifrån vissa tävlingar och läger som vi har haft det här året. De som har haft bäst resultat har blivit uttagna. Där har de varit rätt så självklara, säger Eriksson Dikanda.

Hon fortsätter:

– Henna tog brons på EM och gjorde en bra turnering i Madrid i juli. Hon gjorde även en bra turnering i Lady open i Klippan i vintras. Jenny Fransson tog guld på EM och då är man nästan given på VM, om man vunnit ett EM-guld under våren. Sen har hon gått jättebra i de två turneringar som vi haft i Madrid och Polen.

– Johanna Mattsson har varit jättebra och blev tvåa i Polen i helgen. Och Sofia Mattsson är back in business. Hon gjorde det jättebra under tävlingarna i Madrid och Polen.

Hur många medaljer hoppas ni på?

– Alla fem som åker har stora medaljchanser. Det är lite dagsform och små marginaler som avgör. Men jag ser att vi ska kunna ta några medaljer. Vi har en otroligt bra och stark trupp.