Yei Gonzales, Alun Webb och Aaron Spear lämnar nästjumbon Gällivare/Malmberget.

Sporten kunde avslöja det hela i livesändningen i måndagens derby mellan IFK Luleå och GMFF.

Under tisdagen bekräftade sportchefen Krister Taivalsaari att så är fallet.

Artikelbild

Aaron Spear (vänster) och Alun Webb (mitten) lämnar GMFF. Mac Chahrour (höger) blir dock kvar.

– Alun har lämnat på grund av sjukdom i familjen, med Yei hade vi bara ett avtal som sträckte sig över tre månader och vi ville inte förlänga det något mer, och med Aaron har vi gemensamt kommit överens om att gå skilda vägar, säger Taivalsaari.

Skyttekungen Aaron Spear, 6 mål i år, saknades mot IFK Luleå på grund av sjukdom, men har redan gjort klart med en ny adress i form av seriekonkurrenten IFK Östersund.

– Det är inga hard feelings. Han har kommit till den situationen där han känner att han vill lämna för att kunna utvecklas och då hindrar inte vi honom. Det är en favoritspelare i mina ögon – har alltid varit och kommer alltid att vara.

Alun Webb har varit lagets näst farligaste målskytt med tre fullträffar, medan Yei Gonzales använts i backlinjen. Colombianen höll en bra nivå, men kom till klubben med en skadeproblematik som inte var helt känd när han värvades. Webb får goda vitsord av Taivalsaari.

– Fantastisk spelare och människa. Fick kanske inte ut max av sin potential, men han höll en jättehög standard och var bland de snabbaste spelarna i serien.

Kommer de här spelarna att ersättas?

– Det får vi se i såna fall efter uppehållet. Vi har krokar ute mest hela tiden, men det ska vara något riktigt bra om vi ska kroka fast.

Samtidigt poängterar sportchefen att han gärna vill ge sina unga spelare chansen att utvecklas. I matchen mot IFK Luleå startade Pelle Sammelin, 14 år, och Miguel Hansson, 16, gjorde inhopp från bänken.

– Det låter helt sjukt, men han gjorde inte bort sig. Pojken är 14 år gammal och ett guldkorn. Vi kan inte räkna med att han ska ta ett jätteansvar, men får han chansen så tar han den. Samma med en jättetalang som Miguel Hansson; han blir inte bättre av att sitta på bänken. En talang är du bara tills du är 18 år, sedan måste du börja komma in i det – nu fyller han 17 nästa år. Han skulle inte göra bort sig och han påminner om när vi hade Islam Burman på lån – lite vilse på planen, men han har farten, bollkontrollen och skottet och måste få spela.

Det är fem matcher kvar till fönstret öppnar, hur ser du på framtiden tills dess?

– Vi tappar de som har gjort 9 av våra 12 mål, men vi släpper framförallt in för mycket mål. Och då påverkar inte Alun och Aaron så mycket, det är inte de mest försvarsstarka spelarna ändå.

– Vi har inte gett upp och det ser faktiskt relativt bra ut på så vis att det bara är en poäng upp till Härnösand.