Efter en poäng i de två inledande matcher var det ett heltaggat Boden som kom ut till helgens match hemma mot ett formtoppat Hudiksvall. Ett Hudiksvall som toppar tabellen efter två inledande vinster.

Boden kom ut klart starkast i matchen där man omgående skapade flera heta målchanser utan att få dit den. Men 1-0-målet skulle komma lika logiskt som rättvist. Och det kom genom anfallaren Adam Johnson när 31 minuter var spelade. Framspelad av första halvlekens stora gigant, nyförvärvet Josh Bragg.

– Vi spelar riktigt bra, vi får matchen precis dit vi vill ha den, summerar Bragg första halvleken.

En beskrivning som också stämmer väldigt väl in på 24-åringens egen prestation i de första 45 minuterna. Mittfältaren fick en smäll mot knäet i premiärmatchen mot Valbo och missade förra veckans drabbning med Morön. Nu var han tillbaka utan att visa några som helst tendenser på att han varit satt ur spel och träning.

– Det kändes bra för mig, jag var delaktig i mycket, säger han om halvleken där han också ådrog sit ett gult kort.

Fyra minuter in på andra halvleken hade det förvandlats till rött. Och Boden hade helt plötsligt hamnat i ett prekärt läge inför matchens avslutning

– Jag förstår inte, i mina ögon kändes det väldigt konstigt att få ett rött av det där, så fult var det inte.

Engelsmannens frustration av domslutet var påtaglig – men efteråt hade han en betydligt mer nyanserad bild av det inträffade.

– Jag vill inte ens prata om det, det blir bara fel. Jag förstår att det inte är lätt att vara domare heller, medger han.

Hudiksvall kopplade större grepp om matchen efter utvisningen även fast BBK inte var helt ofarliga i sina kontringar heller. När drygt 30 minuter återstod kom dock kvitteringen.

– Tyvärr kändes det som att vi sänkte oss. Men det blir ju lätt så när man får en utvisning, matchbilden förändras. Sen slarvar vi vid deras mål. Jag vet inte riktigt varför inte Max (Nykvist) nickar bort bollen. Om det är miss i kommunikationen med målvakten eller vad det är, säger BBK-tränaren Stuart Gibson.

Trots det tunga poängtappet så är det de positiva delarna han tar med sig.

– Det är ett stort steg framåt vi tar i den här matchen, vi spelar riktigt bra fotboll. Jag brukar skaka hand med spelarna efter matchen men den här gången gav jag de en kram. De ska ha beröm, säger han.