Robert Gilchrist som vilade mot Uppsala senast på grund av problem med ryggen var tillbaka på planen mot Umeå BSKT. Gilchrist själv stod för 14 poäng i matchen, men var inte nöjd med sin egen insats. En insats som han menar också delvis påverkades av att ryggen fortfarande hämmade honom lite.

– Jag jobbar igenom det, man vet aldrig med ryggskador, det är en intressant skada att ha. Jag måste bara fortsätta jobba och köra rehaben ordentligt. Det kändes lite idag och jag var lite långsam. Vanligtvis är jag riktigt snabb och bra på att hålla motståndarna på utsidan för att tvinga dem ta tuffa skott. Det är dock ingen ursäkt, jag fick inte jobbet gjort idag och är rätt besviken på min egen insats, säger Gilchrist efter förlusten.

Den 28-årige britten menar att BC Luleå gjorde en svag tredje period och släppte in Umeå i matchen igen.

– Vi hade en långsam tredje period och lite för många dåliga misstag och de gjorde deras jobb för att knapra in avståndet.

På det avgörande skottet i matchens sista sekund var det just Gilchrist som markerade Umeås guard som avgjorde matchen med ett skott som Gilchrist inte trodde att han skulle sätta.

– Skottet som jag tvingade Umeås guard att ta i slutsekunden, var ett skott som jag inte trodde att han kunde sätta, men det gjorde han. Kul för han, säger en besviken Robert Gilchrist.