Strax innan halvtid i det första kvalmötet mellan lagen stegade domare Andrea Collén fram till Notvikens avbytarbänk och visade upp hemmalagets tränare Birger Grahn på läktaren.

– Jag frågade bara "Var fan är frisparken?" det räckte, men det kanske har med förutfattade meningar att göra, säger Grahn.

Du menar att domaren kände igen dig?

Artikelbild

– Ja, jag vet inte alls. Det spelar ingen större roll fast samtidigt så hade vi fyra varningar och Ljusdal noll trots att det var vi som var spelförande.

Får du leda Notviken på söndag?

– Jag vet inte. Det är inte klart ännu, men vi hoppas väl på ett svar innan avspark. Fast samtidigt har det mindre betydelse för det inte på sidan vi spelar matchen utan på plan, säger Notvikens tränare Birger "Bibban" Grahn.

I första mötet så var det som Grahn sa så att Notviken förde spelet och skapade flest chanser, men det var gästerna som gjorde målen. Ljusdal tog ledningen i 87:e minuten och utökade på stopptid.

– Det kommer att handla om att få hål på dem och vi hade bra chanser att göra tre, fyra mål mot dem hemma. Med tanke på hur mycket chanser vi skapade i första matchen så har jag svårt att se att vi inte skulle kunna få in någon boll i nästa match, säger Grahn.

Så ni känner er inte slagna på förhand?

– Absolut inte. Det känns däremot som om att vi har en ganska bra chans. Vi var så pass bra hemma så vi har en bra känsla, men det kommer att bli tufft, tror Grahn.

Notviken åker till Ljusdal redan under fredag trots att matchen spelas först på söndag.

– Det stämmer och vi gör det för att få en träning i hallen.

Så matchen spelas inomhus. Vad innebär det för er?

– Nja det är väl bättre att vi får spela på konstgräs i stället för riktigt gräs då vi kan konstgräs. Det blir rättvisa förhållande och det kommer inte finnas något att skylla på, förklarar Grahn.

Notviken åker till Ljusdal med en hel och frisk trupp. Däremot aviserar tränare Grahn några mindre förändringar.

– Vi kommer kanske att byta lite positioner i laget, men mer än så blir det inte.