Åtta minuter in i bortamötet med Deportivo La Coruna fick Celta Vigos John Guidetti en smäll på knät. Fyra minuter senare var matchen över för 24-åringen.

Inte ens ett dygn senare kom nästa slag: Knäskadan var allvarligare än befarat - och därmed missar anfallaren Sveriges VM-kvalmöte med Vitryssland på lördag och träningsmatchen mot Portugal tre dagar senare.

John har en skada på inre sidoledbandet av knät. Han fick en smäll i går (i söndags) och när de kände på det efteråt var det stabilt och bra och därför valde vi att ta hem honom för att göra en magnetkameraundersökning, men då visade det detta, säger förbundskapten Janne Andersson.
Det är ingen allvarlig skada på något sätt. John är säkert igång om några veckor igen men det var tillräckligt allvarligt för att inte vara med den här veckan, och det är tråkigt.

Kiese Thelin ersätter

Då Guidetti inte är spelbar har Andersson valt att ringa in Isaac Kiese Thelin, som är utlånad från Bordeaux till Anderlecht.

Han kändes som det bästa alternativet när vi hade utvärderat de som fanns, säger han.
Isaac gjorde en bra samling i november, då han hoppade in mot Frankrike och sedan gjorde mål mot Ungern.

Samtidigt säger Andersson att det fanns många spelare - bland andra Heracles Samuel Armenteros och Esbjergs Robin Söder - med i diskussionen fram till valet av Kiese Thelin.

Det är roligt för att det är flera som under det här senaste halvåret har presterat bra. Det finns en ljus framtid när det kommer till forwards, tycker jag, där man tidigare sagt att det varit lite tungt, säger han.

"Många parametrar"

Hur spelade motståndet roll i valet?

Det vägs alltid in. Det blir så många parametrar i det här och hur mycket det väger kontra annat är alltid svårt att gradera. Men det är en del i det hela. Isaacs straffområdesspel och styrka i luften kan vara viktigt i den här matchen.

Inför den här samlingen har Janne Andersson fått återbud från Oscar Wendt, Mönchengladbach, och dessutom har Rasmus Elm, Kalmar FF, tackat nej till spel i landslaget.