Efter fjolårets succésäsong så fick Kalixåkaren Johan Häggström, Piteå Elit, ett kvittot på att det fler än han själv som var nöjd med vad han hade levererat. Numera tillhör han därför A-landslaget i längdåkning.

I söndags tog landslagets läger i Vålådalen slut och trots att han tycker att det var ett bra läger så har inte allt varit perfekt.

– Jag har dragit en axel tidigare som har gjort att jag inte har kunnat staka som jag vill när jag åker rullskidor. Det har varit lite mer segdraget än vad jag trodde innan, säger Häggström.

Är det oroande inför säsongen?

– Nej, jag tror att det ska bli bra. Det är ingen svår skada, men den sitter i en muskel i axeln och det känns när jag stakar, säger Häggström och fortsätter:

– Hade det varit tävling så hade jag kört. Svårare än så är inte skadan.

Har du tvingats anpassa träningen?

– Det har blivit lite mera löpning än tidigare. Fast jag har kunnat träna den mängd timmar som jag hade planerat innan.

Var i uppbyggnadsfasen är du?

– Det stämmer vi tränar som mest just nu. Det har varit givande att få byta miljö och det var första gången i Vålådalen vilket har varit positivt.

Vad händer nu?

– Nu fortsätter rehaben och nästa vecka har vi läger i Piteå med klubben (Piteå Elit) och sedan åker vi på ett tre veckor långt höghöjdsläger i Frankrike. Det blir försäsongens höjdpunkt för jag har aldrig varit på ett riktigt läger på hög höjd.

– Vi bo och träna på 1800 meter vilket är på samma höjd som kommande OS körs på i Tokyo.