Serieledande BC Luleå åkte på ett mellandagsbesök i Borås för att ta sig an tabelltrean Borås Basket. Det var ett revanschlystet och spelsuget bortalag. Man har ju haft spelledigt i drygt tio dagar och att Borås gjorde slut på BC:s långa hemmavinstsvit tidigare i höst var så klart extra tändvätska.

Det var mycket folk på läktaren, 1904 personer, och upplagt för en riktig basketfest. Det brukar nämligen bli väldigt sevärda och jämna matcher när de två lagen möts i Västergötland.

Och visst bjöds det på en hel del läckerheter på planen, men samtidigt slarvade bägge lagen oväntat mycket i sitt anfallsspel. Skottprocenten var låg, vilket berodde mycket på att bägge lagen var heltaggade i sitt defensiva arbete. Man gjorde det helt enkelt svårt för motståndarna att sätta enkla poäng.

— Det var en tuff match, en fysisk match. Grisigt spel emellanåt och mycket folk på läktarna. Det märktes att vi hade haft ett uppehåll, men det var ändå ganska kul att spela, tycker Anton Saks som var bortalagets bästa spelare sett över hela matchen.

Om spelkvaliteten var lägre så var till en början underhållningsvärdet klart högre. Matchen var nämligen enormt jämn inledningsvis och därmed också väldigt spännande. Lagen följdes åt i poängprotokollet, även kom Borås kunde gå till halvtidsvila med två poängs ledning (34—32).

Känslan var att bortalaget var mest missnöjt med den jämna första halvleken. Borås dominerade totalt i returtagningen under bägge korgarna, något BC var tvungna att rätta till om det skulle bli revansch och vinst.

— Det var en match med mycket missar. I andra halvlek så blir det klart bättre. De mördade oss på returerna i första halvlek. Vi snackade i paus om att vi inte kunde släppa till så många framförallt offensiva returer. Ibland fick de ju tre chanser att sätta bollen och då gör de ju poäng till slut.

Det blev en klar förbättring i spelet i den andra halvleken för BC Luleå. Direkt efter paus gjorde man sju raka poäng. Efter det släppte man faktiskt inte ifrån sig ledningen något mer i matchen. Trots lite spänning i slutet vinner man med 69—62.

Anton Saks gjorde totalt 13 poäng i matchen, endast Brandon Rozzell var bättre i bortalaget med sina 14 poäng.

— Vi hade ett stort revanschsug. Det här är en av de tuffare bortamatcherna i ligan så det var väldigt skönt att komma härifrån med en vinst. Finliret spar vi till hemmaplan, säger han.