Den tredje deltävlingen i rally-DM, Månstråket, kördes i skogarna runt Råneå. I klassen VOC A+B körde Råneåkillen Alexander Pettersson med kartläsaren Alexander Helmersson, in på andra plats, i en Volvo 940, efter segrande paret Simon Olsson/Lars Fahlesson, Vännäs MK.

Men det hade kunnat se annorlunda ut om Pettersson/Helmersson, som tävlar för NMS Boden, hade gjort ett annat däckval redan från början.

– Jag gjorde ett felval som startade med begagnade däck. Tänkte att jag sparar med däckbytet några sträckor, men nu blev fyra sträckor innan jag fick möjlighet att byta. Jag får skylla mig själv, säger Alexander Pettersson.

Artikelbild

Det var kallt, halt och glatt. Plus snö i massor.

– Det var smalt och jag var av lite grand i plogkarmen några gånger. Men jag måste säga att arrangörerna gjort ett fantastiskt jobb, säger Pettersson.

Totalt var det åtta specialsträckor.

– Vi var i alla fall snabbaste originalekipaget på andra sträck, säger Alexander Pettersson nöjt.

Artikelbild

Efter tre deltävlingar av sju, ligger Alexander Pettersson/Alexander Helmersson tvåa efter ”omöjlige” Simon Olsson, som vunnit allt hittills.

– Jag har inte gett upp. Det går att ta ikapp, säger Alexander Pettersson som vann ifjol.

I den snabbaste klassen, fyrhjulsdrivna trimmade bilar, vann Thomas Lahti, NMS Boden, med kartläsaren Tomas Wikström vid sin sida. Han kör Mitsubishi. Men det var Jörgen Jonasson/Niklas Jonasson, Vännäs MK, som med sin sylvassa Skoda, verkade gå mot seger efter halva loppet.

Men då havererade bilen och det var bara för Jonasson att bryta.

I tvåhjulsdrivna trimmat, vann Daniel Lindkvist/Harri Mikkola, Haparanda.