– Jag gillar utmaningen, säger Harlin.

Sedan Boden Handboll gick upp i finrummet har klubben haft svårt att värva rätt tränare. Två har fått sparken och en har lämnat för annat uppdrag.

Assisterande tränaren Kenneth ”Kekke” Harlin har tagit över samtliga gånger och nu ställs han inför uppgiften att få laget klättra från tabellbotten.

Artikelbild

Efter sju matcher ligger laget sist med en poäng.

– Jag ser saker vi kan göra mycket bättre. Den här gruppens mentala styrka är mycket bättre än när jag tog över efter Kardell. Då hade laget nästan gett upp och det var kniven mot strupen varje match. Nu känns det som att spelarna har det i sig men att det inte har kommit fram. Spelarna tror fortfarande på sig själva och är inte nedbrutna på något vis. Jag är övertygad om att vi kan plocka fram deras bästa sidor, säger Harlin.

Innan onsdagens träning samlade han laget för att prata om det som varit och vad som väntar.

– Vi bestämde vilken väg vi ska gå. Alla fick säga vad man tycker och känner. Vi har gjort historia av det som varit och blickar framåt, säger Harlin.

Vad vill du förändra?

– Vi måste hitta vårt grundspel i försvaret. Nu gjorde vi en bra match senast mot Sävehof och vi ska fortsätta med att få tillbaka tryggheten i försvarsspelet. Det är A och O tillsammans med hjärtat. Vi har släppt in mest mål av alla lag i serien och då tar man inte så många poäng.

Är det på grund av skador som försvaret inte fungerat?

– Det är självklart att det har påverkat laget at Annica Ölén och Kristiane Stormoen varit borta. Vi har varit tunna på naturliga treor. Som jag ser det har det prövats massor av olika konstellationer. Vi har inte hittat tryggheten men det tycker jag vi är på väg att göra nu.

Hur skulle du beskriva dig själv som tränare?

– Grundpelaren är att de ska ha förtroende för mig. Jag är väldigt öppen med spelarna och kan föra dialog med alla. Jag tycker jag är tydlig med vad jag vill och jag tror de kan känna tryggheten att uttrycka sig, sen kanske jag inte håller med i allt. Jag står nära laget.

Harlin har inte färdigutbildat sig för att träna ett lag på högsta nivån, men han är på god väg. Till våren ska han påbörja den sista och högsta utbildningen vilket innebär att han kan leda Boden Handboll från start nästa säsong.

Nu får Harlin sällskap av Tobias Pettersson som tränade Boden när laget gick upp i elitserien. Pettersson, som har behörighet, kommer in och hjälper till i några dagar under tiden som klubben jobbar på en mer långsiktig lösning.

– Tobias har koll på vår tanke med laget och är ett bra namn att få in. Det är en kortsiktig lösning så vi får se vad som händer sen, säger Harlin.

Boden har varit inne på att värva på grund av skadeproblemen, men det har ljusnat på den fronten och det är inte säkert att man kommer ta in någon ny spelare. Däremot kommer man fortsätta låna in Moa Nilsson från BBK som Boden har ett samarbete med.

– Moa har tränat med oss hela veckan och kommer fortsätta spela med oss i helgen. Det är en härlig spelartyp som har kvalitéer som passar in hos oss, säger Harlin och fortsätter:

– Om Annica kommer tillbaka och vi är full trupp så klarar vi oss, men det är med minsta möjliga marginal.

Nu ser han fram mot söndagens viktiga match mot tabellnian Kungälv på bortaplan.

– Jag är inte orolig över att vi kommer vända det här. Det är tidigt på serien än och vi har ett bra lag.

mimmi.akerlund@norrbottensmedia.se