Vinnare med Best Boy i fredagskvällens klass och dygnet senare på prispallen med Hannah. Landslagsryttaren kom trea, som främste svensk, bakom irländaren Darragh Kenny och fransmannen Kevin Staut.

För von Eckermann var det återfunna samspelet med stoet betydligt viktigare än placeringen. Det handlade om att bygga upp ett förtroende som fick sig en törn för tre veckor sedan.

Utgick i Verona

Den första tiden tillsammans har inte varit friktionsfri. Eller det började rätt bra men förhållandet stötte snabbt på problem. I världscupen i Verona körde det ihop sig och ekipaget valde att utgå i världscupen.

Det hade gått jättebra, känslan var god och så plötsligt "vad fasiken" men jag analyserade vad som hände och nu fick jag en bra respons. Jag red henne lite mer framåt på framhoppningen nu. I Verona var vi för passiva och fastnade i den ridningen.
Nu såg jag till att hon fick kraft i hoppningen och då hade hon också modet, säger Henrik von Eckermann.

Hannah har tidigare ratats av både Beezie Madden och världsettan Steve Guerdat. Men Hannah har stor kapacitet – om det fungerar mellan henne och ryttaren.

Hästen har presterat när den var yngre och jag hoppas att jag får fram det igen, säger Henrik von Eckermann.

Best Boy i söndagens GP

På söndagen väntar Sveriges GP, det sportsligt tyngsta inslaget i hoppningarna och med störst prispengar.

Henrik von Eckermann höll länge öppet vilken häst som får chansen där – men det blir Best Boy, valacken han köpte tillsammans med flickvännen Janika Sprunger tidigare i höstas och som han vann på i fredags.

Von Eckermann var ende svenske ryttare bland de åtta bästa och dessutom enda felfrie svenske ryttaren. Peder Fredricson fick tidigt ett nedslag med Kirlo van den Bosrand och för första gången det här veckoslutet blev världsfemman oplacerad.