Nej, Asplöven är inte ett allsvenskt lag som är känt för att vara tidiga med att värva ihop sitt lag. I år är det skillnad. Haparandalaget har i dagsläget 14 spelare under kontrakt och det är även klart att klubben lånar målvakten Samuel Ward från Luleå Hockey.

– Det är som natt och dag jämfört med hur vi brukar ligga till, säger Per Kenttä.

Kenttä märker också att lagets framfart de senaste säsongerna har gett eko i hockeysverige.

– Förut fick vi hela tiden leta spelare, men nu är det spelare som vill komma till oss och spela i Haparanda.

Trots läget är Asplöven en bra bit ifrån att vara klar på värvningsfronten. AHC kommer förstärka sin trupp med en hel femma.

– Det är fem spelare vi ska ha in. Tre forwards och två backar, säger Kenttä.

På forwardssidan lär man inte behöva vänta speciellt länge till på att få klart med två namn. Enligt Per Kenttä rör det sig om två svenska forwards som närmast kommer från spel i allsvenskan.

– Det kan vara klart den här veckan, säger Asplöventränaren.

Nu lägger Asplöven sitt fokus på att hitta backar. Där söker man framför allt efter en jämn och etablerad back, men eftersom att klubbens plånbok är begränsad kan man tvingas tänka annorlunda.

– Vi är inte främmande för att ta in något ungt och hungrigt, men då ska vi känna att det är en spelare som kan ta stora kliv framåt, säger Per Kenttä.

Som bekant kommer Asplöven även få tillskott från Luleå Hockey i och med klubbarnas samarbete, men Per Kenttä vill inte nämna några spelarönskemål.

– Det är en del i vårt samarbete att vi inte namnger några utan att alla ska få en chans att spela till sig en plats i Luleå först.

Den 28 juli går Asplöven på is för första gången den här säsongen. Om Per Kenttä ser fram emot det?

– Det ska bli skitkul.