Förra säsongen gick åt pipan på grund av elfelen som inte verkade gå att råda bot på i hans Ford focus. I vinter har Fredrik Tiger skruvat i månader och 65-70 träningsvarv talade för ett slut på eländet.

Men fyra träningsvarv senare – på premiärtävlingen i Skövde – gick allt åt skogen igen. Och det är fortfarande samma elfel.

– Det här var ett stort jävla fiasko, säger Tiger.

Artikelbild

| Femma. Linus Westman gick till final.

Vad kände du när samma fel började igen?

– Det vill du inte veta, det var inga vackra tankar.

Insprutningsboxen startar om och Tiger vet inte varför. Frustrationen är enorm.

– Jag har lust att spränga bilen, säger han efter söndagens tävling.

Artikelbild

Frågan är om han har orken att börja få ordning på de här problemen – igen.

– Just nu är jag bara så less. Så här var det sista året med BMW:n, hela förra säsongen strulade och så börjar tredje säsongen så här. Det är som att Luleå Hockeys spelare inte skulle få slipade skridskor, nog skulle de bli less efter tre år.

Kan det här redan vara slutet på säsongen?

– Ja, det kan vara så, säger Tiger som är rädd att sponsorer backar när de ser problemen.

– Och jag börjar ju tvivla på mig själv också. Eller, nog vet jag att jag kan köra. Men det är ju svårt att åka omkring i en skottkärra när alla andra har racerbilar.

Fredrik Tiger genomförde tävlingen. Men det var bara för att få med sig poäng, han var aldrig i närheten av någon toppstrid.

Linus Westman gick till A-finalen. Och där började det bra. Han tog starten och attackerade mot andraplatsen. Men då blev han påkörd och drivaxeln gick av. Westman slutade femma.

Viktor Johansson blev fyra i Supercar lites-klassen.