Fotbollen i Harads får ett rejält lyft då nykomlingen i division 3 har gjort klart med några av IFK Luleås skickligaste fotbollsspelare de senaste åren.

– Att spela division 3 för första gången på 40 är redan där väldigt häftigt. Att sen få lite mer drag av så här pass duktiga spelare känns skitkul, säger spelande tränaren Marcus Eriksson.

Han fortsätter:

– Det känns som att Harads kommer stå stilla när det blir match till sommaren. Det är bland de absolut bästa spelarna jag spelat med så att få in dem är hur häftigt som helst.

Eftersom de flesta spelarna har avslutat sina spelarkarriärer så kommer deras deltagande i lagets matcher vara förutsättningslöst. De kommer spela så mycket som de har möjlighet till.

– Det är erfarna och jäkligt duktiga spelare som vi har skrivit över, de kommer vara spelklara inom kort. Nu är de ju nästan i samma ålder som mig själv så vilken typ av deltagande av deltagande det blir i slutändan det får vi se. Förhoppningen är att de spelar så mycket som möjligt.

Centertanken Per Mettävainio är en av spelarna som gör comeback. Den spelskicklige målskytten ska enligt Harads ha byggt upp sin fysik på egen hand tillräckligt mycket för att kunna ha en skadefri säsong.

– Per har inte spelat någonting den senaste tiden men tränat på bra själv med lite mer skonsam träning. Jag skulle säga att han är i bra fysisk form.

Linus Johansson blev utsedd till Norrbottens bästa herrfotbollsspelare 2011 och har varit en nyckelspelare i IFK Luleås lag under flertalet år men avslutade sin karriär 2017 på grund av skadeproblem.

– Han slutade ju av en anledning så vi får se hur mycket hans kropp pallar att spela.

Johan "Lillen" Isaksson blev utsedd till Norrbottens bästa herrfotbollsspelare 2009 och har haft olika tränaruppdrag de senaste åren.

– Han kanske inte är i sin bästa form nu i januari men jag tvekar inte en sekund över att han kommer vara i form när det drar ihop sig.

Viktor Aurell har flertalet säsonger i IFK Luleås backlinje bakom sig i både division 1 och 2.

– Han är duktig på att träna själv och är garanterat i bra form när säsongen drar igång.

Trots de meriterade värvningarna så behåller Harads fortsättningsvis målsättningen om att hålla sig kvar i trean. Det kan dock tillkomma ytterliga spelare framöver.

– Jag hoppas ändå på något namn till. Vår trupp håller i grund och botten samma nivå som en andraplats i division 4, det är där vi är nu.