Hårdingen om nya tillvaron: "Har varit tufft"

Han har gjort över 600 matcher på elitnivå. Men sedan ett halvår tillbaka är det Boden Hockey och division ett som gäller för honom. "Det har varit tufft", medger hårdingen Per Savilahti Nagander.

"Det är tufft att jobba heltid, träna varenda dag, och spela matcher", säger Per Savilahti Nagander.

"Det är tufft att jobba heltid, träna varenda dag, och spela matcher", säger Per Savilahti Nagander.

Foto: Petra Älvstrand / Frilans

Ishockey2019-12-04 22:50

Förväntningarna på den förre Luleåbacken var stora inför den här säsongen.

– Många verkade tro att jag skulle komma hit och dominera och göra men massa poäng, säger han, och förklarar att han tidigt insåg att han inte skulle göra det, innan han fortsätter:

– Men jag har försökt vara ödmjuk och jobbat hårt.

Det måste ha varit en omställning för dig, som har spelat på elitnivå så många säsonger, att komma till division ett?

– Det har varit tufft. Det är inte lätt att jobba heltid, träna varenda dag, och spela matcher. De som har gjort det här under en lång tid ska verkligen ha en eloge.

Han gjorde det bra i onsdagens 5–2-seger mot Vännäs, och delade ut ett antal tunga tacklingar, som fick det att runga i Björknäshallens sarg.

– Jag försöker bli lite surare, säger han, och konstaterar med ett flin att det är då han brukar vara som bäst, innan han tillägger:

– Och nu är det ju inte så länge kvar till det roliga börjar.

Hur ser du på era chanser i allettan?

– Jag tror stenhårt på det här laget. Vi har fallit isär i vissa matcher. Som mot Teg. Men vi håller fortfarande på att jobba på grunderna. Förhoppningsvis sitter allt efter jul.

Vad tror du att det beror på?

– Det är mycket nerver. Vi har ju en press på oss. Framför allt från oss själva. Och ibland blir vi lite rädda. Det måste vi få bort.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!