När USA och Europa möttes i Ryder Cup på Hazeltine i Minnesota 2016 gick amerikanen Patrick Reed och nordirländaren Rory McIlroy en av de bästa singelmatcherna som spelats i den prestigefulla lagtävlingen. Lysande golf var en ingrediens – en annan var att många kritiserade Reed för hans uppträdande. Amerikanen eldade upp sig själv och publiken med sitt vilda gestikulerande efter sänkta puttar.

Lägger pressen på Reed

Reed vann till slut matchen mot McIlroy på det 18:e och sista hålet och USA vann även lagtävlingen. När de två nu går ut i ledarboll i US Masters på Augusta National beskrivs det som en returmatch, men så vill inte amerikanen Reed riktigt.

Jag är inte där ute för att spela mot Rory. Jag är där ute för att spela golfbanan, säger 27-årige Reed.
Helt ärligt är det en helt annan sak. Det ena är matchspel och det andra är slagspel, och precis bakom oss har vi även Rickie (Fowler), Jon Rahm, (Henrik) Stenson, (Tommy) Fleetwood och Bubba (Watson).

Amerikanen, som aldrig vunnit en major, står på 14 under par inför dagens avslutning på den klassiska majorbanan i den amerikanska södern. Tre bakom finns den fyrfaldige majorvinnaren McIlroy (–11). Klockan 20.40 svensk tid slår ledarbollen ut.

Patrick har ledningen med tre slag och all press är på honom. Alla spelare som jagar honom är ganska stora spelare, säger den 28-årige nordirländaren.

Kan nå milstolpe

Om McIlroy i natt svensk tid får ta på sig den gröna Masterskavajen fullbordar han en så kallad "career grand slam" genom att ha vunnit alla fyra nuvarande majortävlingar. Något som endast Gene Sarazen, Ben Hogan, Gary Player, Jack Nicklaus och Tiger Woods mäktat med tidigare.

Den comebackande superstjärnan Tiger Woods, som har vunnit Masters fyra gånger, är långt ifrån tätstriden inför dagens avslutande runda. Den 14-faldige majorvinnaren är fyra över par och slår ut klockan 17.10 svensk tid.