Hiirikoski förlänger: "Luleå är mitt hem"

Jenni Hiirikoski har förlängt sitt kontrakt med Luleå Hockey/MSSK och blir klubben trogen de tre kommande säsongerna. "Det känns fantastiskt bra och det här är något jag velat göra länge", säger hon.

Stjärnspelaren Jenni Hiirikoski har förlängt sitt kontrakt med Luleå Hockey/MSSK ytterligare två säsonger.

Stjärnspelaren Jenni Hiirikoski har förlängt sitt kontrakt med Luleå Hockey/MSSK ytterligare två säsonger.

Foto: Kent Vikström

Ishockey2019-09-17 20:29

I samband med att Luleå Hockey/MSSK presenterade den nye tränaren Mikael Forsberg kom ytterligare en nyhet. 

Att mästarklubben har förlängt kontraktet med spelaren som anses vara världens bästa back, Jenni Hiirikoski. 

Den 32-åriga finskan hade ett år kvar på kontraktet med Luleå som nu förlängdes med ytterligare två säsonger fram till 2021/2022.

– Jag har hittat ett riktigt fint ställe att spela hockey på och Luleå känns som mitt hem. Det är inspirerande att få jobba med så motiverade och ambitiösa personer. Nu får vi en ny tränare också så det blir en nystart och ny resa tillsammans, säger Jenni Hiirikoski och fortsätter:

– Det här är det bästa stället att spela hockey på för damspelare så jag vill definitivt stanna kvar här. Jag har alltid önskat att kunna leva på hockey och det här är bästa stället att göra det på. Därför är jag väldigt glad just nu. 

Betyder den här förlängningen att du kommer avsluta spelarkarriären i Luleå?

– Ha ha, nej det är för tidigt att slå fast ännu. Jag har tidigare sagt att jag kommer spela så länge det är kul och har kvar passionen så vi får se hur länge det blir.

Hon berättar att det gick väldigt snabbt från när Luleå presenterade kontraktsförslaget till att hon valde att skriva på. 

Tror du att Luleå var rädda att du skulle följa med Fredrik Glader till Modo?

– Kanske det? Nej det vet jag inte men de vill behålla mig och det är jag glad över, säger hon och ler. 

– När det blev klart att det skulle bli ett tränarbyte så börjar du alltid fundera på din situation. Därför blev jag väldigt glad när Stefan (Enbom) meddelade att de ville erbjuda mig ett nytt kontrakt.

Hur ser du på att Glader lämnar så tidigt på säsongen?

– Det var en överraskande besked men det är en del av den här branschen att det kan bli förändringar. Vi i laget respekterar Fredriks beslut och jag tror att det kommer bli riktigt bra nu när vi får in "Micke" (Forsberg) som ny tränare. Han är full av energi och jag tror att den kommer smitta va sig på laget och ge oss en bra nystart. Vi har pratat om det i laget och i slutändan kände sig alla positiva till att få in en ny röst. 

– Jag vill bara säga tack till Fredrik (Glader). Han är den som tagit hit mig och många andra av spelarna i laget hit och givit oss chansen att spela här. Han är en god vän till mig även vid sidan av hockeyn också så jag är glad för hans skull att han får den här möjligheten och jag önskar honom all lycka.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!