I mitten av oktober drabbades veteranen Chioma Nnamaka av en fraktur i foten. Därefter väntade en lång period av rehabilitering.

Men är forwarden tillbaka – på allvar.

Hon visade klassen i helgens matcher i Europaspelet. Och under onsdagen ledde hon Luleå Basket till en klar seger mot IK Eos.

Artikelbild

Gästerna från Lund började bäst och ryckte åt sig en tidning ledning. Men Luleå Basket kunde vända underläget till seger med 95–78 (22–28, 25–19, 20–9, 28–22).

Och Nnamaka, som stod för tolv poäng och rev ner fjorton returer, blev alltså lagets stora hjälte. Ingen annan spelare – i något av lagen – var i närheten av att ta lika många returer.

– Eos var bra i början. Vi var inte riktigt med i försvaret där. De satte många skott och vi roterade inte riktigt och kom ut på spelarna. Vi kunde ha gjort det bättre. I halvtid pratade vi om att vi måste vara mer aggressiva. Det var vi andra halvlek också och sen blev det som det blev, säger Nnamaka.

Vad säger du om din egen insats?

Artikelbild

– Helt okej.

Helt okej?

– (Skratt) Det är roligt att vara tillbaka, spela och jobba hårt. Det är det jag gillar.

Kom igen nu, du stod för en dubbel-dubbel.

– (Skratt) Men vad ska jag säga? Det är skönt att vara tillbaka. Kroppen känns bra. Jag har kanske lite kvar konditionsmässigt, men jag presterade helt okej. Men det är bra att vi vann. Kolla i statistiken, det är många som var bra i dag.

Guardstjärnan Jessica Thomas hyllar Nnamaka efter 95–78-segern mot Eos:

– Jag tror inte folk inser hur mycket det påverkade oss när Nnamaka och Siliva (Favento) inte kunde spela. Jag är riktigt glad att de är tillbaka nu. De gör det mycket lättare för både mig och laget att spela, säger Thomas och fortsätter sedan:

– Du måste se grejerna Chioma Nnamaka gör inside. Hon gör så stor skillnad varje gång hon kommer in från bänken. Hon är en x-faktor för oss. Hon är verkligen en superstjärna. Hon en superstjärna i college, gick till WNBA, hade en bra karriär i Europa... Hon är en superstjärna. Om folk inte betalar för att komma och kolla på mig eller Jessica (Motley) måste de i alla fall komma och kolla på Chioma och Siliva.

Chioma Nnamaka tror först inte på att Jessica Thomas sagt att hon är en superstjärna.

– Nä, säger hon och skrattar.

Jo.

– Nä.

Jo, det sa hon. Jag har det på band.

– Äh, det är bara hon som är snäll. Det är hon som är en superstjärna.