Laget har tagit sig till final fyra gånger under hans sex år som tränare. Han hade också ett år kvar på sitt kontrakt med klubben.

– Det här jobbet är väldigt krävande. Vi tränar på kvällstid och spelar matcher på helgerna. Det är inte heller några större pengar på den här nivån. Och jag har kommit till en punkt där jag känner att jag inte har så mycket mer att uppnå. Sedan har jag två barn som jag vill kunna ge mer tid, säger Urban Omark.

Han är väldigt tacksam gentemot klubben.

– Det känns skönt att ta ett steg tillbaka, och kanske inte behöva ta med jobbet hem på samma sätt som tidigare, säger Urban Omark och fortsätter:

– Men det har varit en rolig tid. För att inte tala om utvecklande. Och jag är verkligen tacksam över att ha fått arbeta heltid med detta och lära mig yrket. Det känns också roligt att få bli kvar i klubben. Och jag tror det kommer vara utvecklande för mig att göra något annat.

I fortsättningen kommer han att arbeta som säljare för klubben.

Men han är öppen för att sig an nya tränaruppdrag i framtiden. I alla fall om det är på seniornivå.

– Tanken var att jag skulle blivit assisterande tränare för a-laget för två år sedan. Jag skulle ha haft hand om forwardsen. Men de åkte tyvärr ur och hela organisationen fick slimmas. Fast jag ser bara det här som ett brejk och förhoppningsvis kommer det fler chanser. Det hade varit häftigt, säger Urban Omark.