Den 27-årige guarden har, bortsett från en kortare utlandssejour, spelat i BC Luleå hela sin karriär.

Och han har varit tydlig med att han vill prova på spel utomlands.

– Jag har bott i Luleå nästan hela mitt liv. Och det hade varit roligt att prova på något annat. Nu när tjejen har tagit examen har vi inte heller något som håller oss kvar här. Så om får jag chansen att spela utomlands kommer jag att ta den. Risken är att vi kommer ångra oss senare i livet om vi stannar i Luleå, sa han för några veckor sedan.

I samma intervju öppnade han för spel i någon annan svensk klubb om hans agent inte hittar något åt honom utomlands.

Han berättade också att Adnan Chuk, som han lärde känna under ett landslagsläger för några år sedan, har erbjudit honom en stor roll i Norrköping Dolphins.

Det fick Torbjörn Gehrke att agera.

– Jag läste det där, och har pratat med honom lite löst. Om han är intresserad av att komma hit. Lite siffror. Och sådär. Men jag har ingen aning om vi kan matcha vad de andra klubbarna erbjuder Adam. Och var vi står nu kan inte jag svara på. Det kan bara Adam, säger han.

Men ni är i alla fall intresserade av honom?

– Jag är inte dum i huvudet. Det är klart som fan vi är intresserade av honom. Det hade ju varit befängt om vi inte var det, säger Torbjörn Gehrke och fortsättter:

– Jag tycker han är en av Sveriges absolut bästa spelare. Han har varit dödlig när vi mött dem, och gjort saker som jag inte sett någon annan spelare göra. Jag tycker också att han passar in i den basket som vi i Jämtland Basket vill spela.

Men innan Torbjörn Gehrke kontaktade honom pratade han med BC Luleås tränare Peter Öqvist.

– Det är känsligt, i och med att han är en spelare som är från bygden. Jag brukar inte kontakta den typen av spelare om de inte uttrycker att de vill göra något annat. Man gör bara inte det. Och även om spelaren vill det så tycker jag att man ska behandla det med respekt. Jag har också en enorm respekt för Peter Öqvist och BC Luleå. Så jag pratade med honom först. Men han sa att det var upp till Adam om han ville prata med andra klubbar, säger han.

Vi har sökt Adam Rönnqvist för en kommentar.