I sista omgången av division 3 visste Kiruna FF vad som krävdes.

Seger och helst en stor sådan.

Kiruna slog Infjärden hemma på Lombia med 7–1, men redan under andra halvlek kom beskedet ni måste vinna med sju mål.

– Det var helt galet när vi fick veta vad som krävdes. Det blev en tokoffensiv och vi satsade allt framåt, men 7–1-målet kom på stopptid och det var väl bara drygt två minuter kvar av matchen, förklarar Siljegren.

Hade Kiruna gjort ett enda mål till så hade det varit Bergnäset som tvingats kvala för sin plats i nästa säsongs division 3.

Hur var stämning efter matchen?

– Det var väldigt tungt i lördags, men redan på träningen i måndags så var stämningen en helt annan. Då kändes det som om att vi var taggade och som att vi såg fram mot kvalmatcherna.

Vad tar ni med er från avslutningen mot Infjärden?

– Det kan vara väldigt viktigt för oss att känna att vi faktiskt kan spela bra och att vi kan göra mål. Det blir viktigt att ta med oss till kvalet, hoppas Siljegren.

I kvalspelet väntar bortamatch mot Älvsbyn nu på lördag, hemma mot Teg lördagen den 20:e oktober och hemma mot Lira den 27:e oktober. Bara ett av de fyra lagen i kvalserien kommer att få spela i trean kommande säsong.

Hur bra koll har ni på lagen ni kommer att möta i kvalet?

– Vi har väl bara kollat tabellerna hur det har gått för dem. Jag antar att vi senare i dag (torsdag) får veta lite mer om Älvsbyn som vi möter till helgen, säger Siljegren och fortsätter:

– Det är alltid roligt att spela matcher som gäller, men givetvis är det roligare om det handlar om kval uppåt och inte nedåt.

Vad är det som kommer avgöra till FF:s fördel?

– Vi har ju spelat i division 3 och därför spelar fotboll i ett lite högre tempo. Det känns som om att vi bör vara bättre än lagen som kommer från fyran.

Den 27:e oktober vet vi hur kvalserien slutade, men enligt Siljegren så har inte Kiruna FF gett upp hoppet i alla fall.

– Vi får i alla fall en chans att klara oss kvar i trean. Det blir upp till oss själva och det är väl skönt på ett sätt.

Kiruna kommer att få klara sig utan Emil Björnström i kvalet då han har åkt till Asien. I övrigt förväntas Kiruna FF komma helt ordinarie till den inledande kvalmatchen på Älvåkra.

Vi livesänder matchen med start 14.00 under lördagen.

Sändningen är gratis för prenumeranter. Är du inte det i dag kan du teckna ett abonnemang här:Kuriren.

NSD.