”Det var inget lätt beslut att ta då det varit hårt och jämnt med många fina prestationer, framförallt på damsidan”, säger landslagschefen Rikard Grip i ett pressmeddelande.

Falk och Peterson tog sig till semifinal i världscupsprinten i finska Lahtis vilket var bättre än de åkare som konkurrerade om de sista sprintplatserna. Johan Häggström blir reserv på herrsidan medan någon i den befintliga damtruppen tas ut som reserv i ett senare skede.

Skadade sprintstjärnan Stina Nilsson, som är en av de som i nuläget har en plats i sprintlaget, gör framsteg och tränar på skidor – om än med låg belastning.

”Det är glädjande att det går framåt och vi hoppas givetvis att Stina hinner bli klar för start till VM”, säger Rikard Grip.

Förbundet skriver också att talangen och VM-debutanten Frida Karlsson kommer att få göra världscupdebut innan mästerskapet då hon tävlar i Cogne nästa helg.

”Eftersom Frida har haft ett längre tävlingsuppehåll vill vi ge henne chansen att tävla en gång till innan VM”, säger Grip.