Klart: vi sänder IBK Luleås derbyn - och mer än så

Det blir många derbyn för IBK Luleå i år, men det är bara en del av satsningen.

IBK Luleås tränare Pär Johansson är en av initiativtagarna till projektet som gör att ni kan se IBK:s hemmamatcher på våra sajter.

IBK Luleås tränare Pär Johansson är en av initiativtagarna till projektet som gör att ni kan se IBK:s hemmamatcher på våra sajter.

Foto: Kent Vikström

Innebandy2020-10-09 08:00

I helgen börjar innebandyns division 1-serie, med IBK Luleå och Wibax IBK från Piteå som de norrbottniska representanterna. Nu är det klart att vi direktsänder samtliga derbyn i både seriespelet och DM-finalspelet, och dessutom samtliga IBK Luleås hemmamatcher under seriespelet.

– Vi är jätteglada för det här. Det sprider innebandyn på ett otroligt bra sätt i Norrbotten, säger IBK Luleås tränare Pär Johansson som också är en av initiativtagarna till samarbetet med Norr Media.

Den första sändningen sker på söndag klockan 13:00, då Luleå och Wibax möts i Kronanhallen i säsongspremiären av division 1. Redan nästa söndag möts lagen igen, då i Piteå, för den för den första DM-finalmatchen i bäst av tre.

– Det är alltid en tjusning med derbyn. Det blir mer triggning från alla håll och kanter. Wibax vill ju upp igen, och vi ska försöka störa dem så gott vi kan, säger Pär Johansson.

Norr Medias projektledare för direktsänd sport, Rickard Björling, ser bara fördelar med samarbetet.

– Derbymatcherna mot Wibax sänder vi på samma sätt som våra fotbollssändningar, med professionell fotograf, kommentator, repriser och matchgrafik. Övriga hemmamatcher sänder IBK själva med en ipad. Det möjliggör för oss att få mycket fler sändningar på våra sajter än vi haft möjlighet till annars. Prenumeranterna får mer för pengarna, sändningarna får bra spridning, publiken som inte kan vara på plats får en chans att se matcherna, IBK får en intäktsmöjlighet. Så vi är jättenöjda med upplägget, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!