Irriterat bland supportrarna: "Själlöst"

Det är irriterat bland Luleå Hockeys supportrar. Orsaken? Matcharrangemanget. ”Om det inte blir en förändring inom en snar framtid tror jag att många kommer ledsna och sluta gå på matcherna”, säger Luleåfans ordförande Tobias Wahlroos.

"Det känns plastigt och själlöst", säger Luleåfans ordförande Tobias Wahlroos (andra personen från vänster på bilden).

"Det känns plastigt och själlöst", säger Luleåfans ordförande Tobias Wahlroos (andra personen från vänster på bilden).

Foto: Pär Bäckström

Ishockey2019-10-07 21:49

Han hade stora förhoppningar när Luleå Hockey förra våren offentliggjorde att man skulle investera 40 miljoner kronor i en ny ljud- och ljusanläggning.

– Man trodde ju att det skulle bli bättre, men det har snarare gått åt andra hållet. De har haft ett år på sig att utveckla arrangemanget och vi måste kunna kräva något annat än generisk musik och ett intro som hade kunnat tillhöra vilket lag som helst om man byter ut färgerna, säger Tobias Wahlroos.

Sedan tillägger han:

– Det känns plastigt och själlöst.

Missnöjet bland supportrarna är stort.

– Det är inte bara vi på ståplats som tycker så här, säger Tobias Wahlroos och fortsätter:

– Jag har pratat med folk på sittplats också. Allt från sådana som går på fem matcher per säsong, till de som går på alla matcher. Och även de är missnöjda.

Han tillägger sedan:

– Men jag fick bra respons när jag mejlade våra synpunkter till dem och hoppas att vi ska få till ett möte där vi kan diskutera saken vidare.

Lördagens match mot Djurgårdens sågs av 5 925 åskådare.

– Men en del vill inte vara på läktaren under introt, och om det inte blir en förändring inom en snar framtid tror jag att många kommer ledsna och sluta gå på matcherna. Eller så blir det protester, säger Tobias Wahlroos.

Vilka förändringar vill ni att de gör?

– Vi vill att de ta bort alla störiga inslag, som inte tillför något. Sedan vill vi ha ett intro med ett tydligt Luleå- och Norrbottenstema. Vi tycker också att de ska använda musik med lokal koppling i stället för den där generiska smörjan, det finns ju massor av duktiga musiker som kommer härifrån.

Så här kommenterar Luleå Hockeys klubbdirektör Stefan Enbom det hela:

– Vi har ett på många sätt helt fantastiskt matcharrangemang, som vi fått mycket positiv respons angående. Både från våra egna supportrar och andra klubbar. Men vi hör vad fansen säger, och håller i mångt och mycket med dem. Vi vill också ha en mer lokal prägel, det ska vara mer Luleå, Norrbotten och Luleå Hockey, och en del av jinglarna som de har irriterat sig på har redan tagits bort. Ett nytt intro är också på gång, men de måste ha lite tålamod. Sådana här saker tar tid. Det är inte bara att byta ut musiken, för den är synkroniserad med alla skyltar, projektorer och lampor som finns runt om i arenan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!