Avslöjar: Stjärnan förlänger med Luleå Hockey

Luleå/MSSK förlorade mot Djurgården med 2–1 efter en match där Luleå hade otroligt svårt att sätta dit pucken. Den enda som lyckades göra mål i laget var Petra Nieminen, som också avslöjade en nyhet för Sportens utsände: hon kommer att förlänga sitt kontrakt med klubben. "Det är fortfarande här den bästa hockeyn finns", säger den finska stjärnforwarden.

Petra Nieminen avslöjar att hon skrivit på en kontraktsförlängning med Luleå Hockey/MSSK.

Petra Nieminen avslöjar att hon skrivit på en kontraktsförlängning med Luleå Hockey/MSSK.

Foto: Pär Bäckström / Frilans

Ishockey2019-11-23 16:48

Luleå/MSSK vann skotten med 28–26 men fick alltså bara till ett mål på de möjligheterna. Ett problem var att man inte skymde tillräckligt bra framför mål, att man inte gjorde skitjobbet hela vägen.

– Jag tycker att vi är där med ett par spelare ändå. Men kanske inte tillräckligt länge, för sedan när skottet kommer är vi inte kvar där längre. Då blir det för enkelt för målvakten att rädda. Och hon (Samantha Ridgewell) var riktigt bra, säger Petra Nieminen.

Som ju har fått erbjudande om att åka över till Nordamerika för att spela collegehockey, något som Sporten berättat tidigare.

Tidigare i veckan avslöjade Sporten att hon erbjudits ett nytt kontrakt med Luleå. Och nu slår hon fast att hon kommer förlänga kontraktet och bli kvar i Luleå/MSSK. Vilket samtidigt innebär att hon tackar nej till möjligheten att spela college.

– De jobbar ju på att få till en bättre hockeyliga där borta (Nordamerika) men det är fortfarande här som den bästa hockeyn finns. Så jag kommer att fortsätta här, jag har ju också ytterligare ett år kvar på det kontraktet, utöver det här året, som jag har.

Det omförhandlade och förlängt kontrakt kommer säkra en spelare, som var en av få som stack ut positivt i offensiven mot Djurgården.  

Hemmalaget tog ledningen och utökade den innan Petra Nieminen gjorde lagets enda mål.

– Jag tycker att deras mål var lite överraskande. Vi kom av oss men sedan jagade vi ett mål till när jag hade gjort mitt.

Vad säger du om ditt mål?

– Fint pass från Noora (Tulus). Det är väl ganska löst skott, egentligen, men den går in under armen.

Vad fattades i laget i dag?

– Vi hade en del skott, vi hade behövt vara mer effektiva.

Ni jagade kvittering i slutet men kom inte till läge riktigt.

– Nej, precis. Sedan är det tufft när man får spela hela tiden, när jag åker för att byta säger coachen ”fortsätt, fortsätt”.

Ni är några stycken som spelar mycket där, du, Jenni…

– Ja, Ronja och Noora… Jag tycker att vi spelar hela tiden där och det orkar man inte.
Vad ska ni åtgärda?

– Det är det där med effektiviteten.

Matchfakta

Djurgården-Luleå Hockey/MSSK 2–1 (1–0, 1–0, 0–1)

Målen: 1-0 (09.57) Lova Blom (Josefin Bouveng, Dominique Kremer), 2-0 (35.26) Sarah Bujold (Alice Ostensson, Josefine Jakobsen), 2-1 (49.08) Petra Nieminen (Noora Tulus, Nicoline Jensen)

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!