Beskedet: Skyttekungen har en hjärnskakning

Sportchefen Stefan Nilsson gav två negativa besked efter måndagens frivilliga isträning. Carl Mattsson måste opereras, och blir borta i minst åtta veckor, medan Petter Emanuelsson har drabbats av en hjärnskakning. ”Vi känner ingen panik då vi spelar riktigt bra hockey och ligger bra till tabellmässigt”, säger Stefan Nilsson.

Carl Mattsson och Petter Emanuelsson.

Carl Mattsson och Petter Emanuelsson.

Foto: Pär Bäckström

Ishockey2019-10-28 15:43

Det var halvvägs in på lördagens match hemma mot Malmö som Petter Emanuelsson skadade sig.

– Jag såg inte situationen själv, men efter vad jag har förstått så ramlade han och fick en av deras spelare över sig, säger Stefan Nilsson.

Han fortsätter sedan:

– I samband med det träffades han i huvudet av ett knä. Så det var en ren olyckshändelse.

När han på måndagen undersöktes närmare fastslogs det att Petter Emanuelsson har en hjärnskakning.

– Han kommer inte kunna vara med den här veckan, och det känns så klart tråkigt. För han har inlett säsongen bra, och vi har skador på flera andra spelare, säger Stefan Nilsson.

Sedan fortsätter han:

– Men vi får klara oss med de spelare vi har tillgängliga i de två närmaste matcherna. Och nästa vecka är det ju uppehåll.

Skadade är även Carl Mattsson, Emil Larsson, Filip Hållander och Fredrik Styrman.

Carl Mattssons skadade handled undersöktes även den under måndagen.

– En operation har bokats in på tisdag, och det vi har fått höra är att det brukar ta mellan åtta och tio veckor innan man är tillbaka efter den här typen av skador, säger Stefan Nilsson.

Vad betyder Petter Emanuelssons och Carl Mattssons skador för er?

– Vi kommer inte ta in någon utifrån. Inte som det ser ut just nu i alla fall. Vi får se hur Petter mår nästa vecka. Men på sikt håller det förstås inte att gå kort om folk och om det här håller i sig får vi agera. Samtidigt känner vi ingen panik då vi spelar riktigt bra hockey och ligger bra till tabellmässigt.

Hur är Emil Larssons status?

– Han är några veckor bort. I början av nästa vecka ska han ner till Göteborg och träffa läkaren som opererade honom. Efter det vet vi förhoppningsvis mer om hur det är med styrkan och rörligheten i handleden.

Filip Hållander, som bröt sin vänstra fot bort mot Örebro i mitten av september, väntas tillbaka i slutet av december, medan Fredrik Styrman, som skadade korsbandet i sitt högra knä när man mötte Rögle borta i början av oktober, kommer missa resten av säsongen.

Petter Emanuelsson kommer missa matcherna mot Rögle och Växjö.
Petter Emanuelsson kommer missa matcherna mot Rögle och Växjö.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!