Boden Hockey föll – efter ras i slutperioden

Boden Hockey hade chansen att ta igen på serieledande Östersund i lördagsmatchen mot Teg. Men i stället blev det nattsvart i tredje perioden för norrbottningarna.

Boden föll borta mot Teg. (Arkivbild).

Ishockey2019-11-23 18:58

När Sebastian Harila gjorde säsongens första mål i inledningsperioden, så var tongångarna positiva i Boden. Hemmalaget Teg kvitterade i andra, trots det hade norrbottningarna chansen på alla tre poäng inför de sista 20 minuterna.

Där började raset för Boden. När halva slutperioden var spelad stod 5–1 på tavlan och Teg gjorde ett jätteryck mot tre poäng.

Bodens Johan Ceder reducerade visserligen, men i sista minuten kunde hemmalaget göra två mål och definitivt avgöra matchen. Trots ett skottövertag med 33–31 så lämnade Bodenlaget Umeå utan poäng.