Då kan Sellgren göra sin första match

Det är snabba puckar för Luleå Hockeys Jesper Sellgren. Om pappersexercisen hinner gå igenom kan han vara på isen när Luleå möter Oskarshamn borta på lördag.

Jesper Sellgren, Luleå Hockey.

Jesper Sellgren, Luleå Hockey.

Foto: Robert Nyholm/TT

Ishockey2019-09-27 10:33

Under torsdagen kom beskedet att Jesper Sellgren inte skulle bli kvar i NHL-laget Carolina Hurricanes utan kommer att lånas ut till Luleå Hockey.

Under fredag morgon landade han i Stockholm efter resan över Atlanten. Sporten når honom när han vilar upp efter resan på ett hotell på Arlanda.

Om allt faller på plats med pappersexercisen kan Sellgren vara spelklar redan till lördagens bortamatch mot Oskarshamn. Han kommer ansluta till laget på Arlanda.

– Vi får se, man är ju lite sliten efter resandet nu. Det återstår att se hur det känns i morgon (lördag), säger Jesper Sellgren.

Luleåbacken tog alltså emot beskedet att han skulle få lämna NHL-laget under torsdagen.

– Det är lite blandade känslor. Visst skulle jag vilja ha varit kvar i Carolina men jag har absolut ingenting emot att komma tillbaka till Luleå och fortsätta en säsong till, säger Sellgren.

Han fortsätter:

– Jag visste redan innan jag åkte över att konkurrensen skulle vara väldigt tuff, det finns väldigt många bra backar där och det sägs ju att Carolina har en av de bättre backsidorna i hela NHL just nu. Det är svårt att slå sig in där.

Trots det negativa beskedet i USA ser han positivt på framtiden.

– Det ska bli extremt roligt att fortsätta en säsong till i Luleå Hockey, säger Jesper Sellgren.

Men det är alltså inte bara upp till Sellgrens fysiska status om det ska bli någon snabb comeback i lördagens match mot Oskarshamn.

Pappersexercisen ska också vara på plats och Stefan "Skuggan" Nilsson, GM i Luleå Hockey, är redan i full sysselsättning med den biten.

– Vi jobbar på att få honom spelklar till lördagens match, men det är lite pappersjobb som ska göras. Det är både genom det Svenska ishockeyförbundet och förbundet borta i Nordamerika, säger Nilsson.

General managern fortsätter:

– Vi kan inte garantera att han blir spelklar till lördag, men vi jobbar på det.

Om Sellgren inte hinner bli spelklar till lördagens match, så kommer han definitivt vara spelklar till bortamatchen mot Rögle den kommande torsdagen, menar Stefan Nilsson.

– Absolut, blir det inte match på lördag så blir det definitivt match på torsdag nästa vecka.

Hur ser låneavtalet ut?

– Carolina äger ju fortfarande honom och det finns alltid en risk med det. Men den information vi har fått är att han ska slutföra säsongen här i Luleå Hockey, säger Stefan "Skuggan" Nilsson. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!