Luleåcentern om sin poängtorka

Luleå Hockeys kedja med centern Jack Connolly och yttrarna Austin Farley och Petter Emanuelsson har haft svårt att producera poäng i säsongsinledningen. Nu hoppas Connolly på bättring.

Jack Connolly har gått poänglös från de fyra första matcherna i SHL.

Jack Connolly har gått poänglös från de fyra första matcherna i SHL.

Foto: Petra Älvstrand/Frilans

Ishockey2019-09-25 14:43

Luleå förlorade senast med 4–1 mot Malmö i lördags och har under veckan haft chansen att åtgärda bristerna i spelet under träningarna inför torsdagens match mot Linköping.

– Vi har tränat bra under veckan och förhoppningsvis är vi redo när pucken släpps på torsdag, säger Jack Connolly till Sporten efter onsdagsträningen.

Vad behöver ni göra i spelet för att komma upp i nivå?

– Vi har haft några bra möten den här veckan där vi kollat på videoklipp från de tre senaste matcherna och de misstag vi gjort, säger Connolly.

Kan du ge exempel?

– I försvarszonen så måste vi ta hand om pucken bättre och inte ge bort den så enkelt. Vi har kommit bort från det system som vår tränare vill att vi ska spela, säger Connolly.

Han fortsätter:

– Förhoppningsvis kan vi hitta tillbaka till spelet som gav oss framgång förra året.

Connolly inledde förra säsongen strålande poängmässigt vilket till slut ledde honom till segern i den interna poängligan i grundserien med 35 poäng fördelade på 16 mål och 19 assist. Efter fyra omgångar av årets SHL står han på noll poäng.

– Det har varit en seg start för mig personligen och för laget. Vi öppnade bra mot Växjö i premiären men under de sista tre matcherna har vi inte spelat vår bästa hockey.

De två andra spelarna i Connollys kedja, Austin Farley och Petter Emanuelsson, står på noll respektive en poäng. Petter Emanuelssons mål kom i spel i numerärt överläge i premiären mot Växjö.

– Vi måste gå till oss själva och försöka spela lite bättre. Vi har höga krav på oss själva och många i omklädningsrummet känner att vi inte har spelat vår bästa hockey, säger Connolly.

Men er kedja måste börja producera poäng?

– Ja, det är uppenbarligen en press på oss och vi vill såklart vara med och bidra offensivt och producera poäng. Men huvudsaken för min kedja är att ha fokus på det defensiva eftersom vi har släppt till för många chanser, säger Connolly.

Hur viktigt är det för Luleå Hockeys spel att ni får det första målet i matcherna?

– Det är viktigt för oss som lag. Vi har inte lyckats med det i de senaste två matcherna och det är jobbigt att slåss från underläge, säger han.

Under torsdagskvällen tar Luleå Hockey emot Linköping.

– Vi måste jobba hårdare än Linköping. De har några offensiva hot och en bra målvakt men vi måste fokusera på att spela på det sätt vi ska spela, säger Jack Connolly.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!