Nu kan Rautio bli större än Myllys

David Rautios storform går inte att ta miste på. I fyra av de fem senaste matcherna, där Luleåsonen vaktat målet, har nollan varit intakt. Nu kan han passera Jarmo Myllys.

David Rautio har hållit nollan i fyra av de fem senaste matcherna.

David Rautio har hållit nollan i fyra av de fem senaste matcherna.

Foto: Petra Älvstrand / Frilans

Ishockey2019-11-27 09:30

105 av de senaste 107 skotten som David Rautio har fått mot sig, har den rutinerade 34-åringen motat. 

I senaste matchen mot Leksand plockade han samtliga 27 skott, och hyllades efter matchen av Henrik Stridh.

– Vi började inte lika starkt som vi brukar, så jag fick en del att göra. Det kändes bra och jag kände mig pigg och fokuserad. Det var bara köra på och försöka stoppa pucken. Det gick jättebra, säger Rautio. 

Rautio har alltså hållit nollan i fyra av sina fem senaste matcher, inräknat både CHL och SHL.

– När man lägger upp det så där… Visst, absolut. Det är ju roligt. Det är roligare att vara målvakt när man släpper in lite mål. Så är det ju. Det är kul, men hård konkurrens fortfarande. Man får bara fortsätta gnugga och göra allt man kan för att spela bra. Så man får spela. 

Hur ser du på konkurrensen mellan dig och Lassinantti?

– Den är jättetuff. Det har blivit så mer och mer de senaste åren. Många lag har två bra målvakter och det är egentligen ingenting unikt, men fick ”Lassi” fick pris som årets målvakt förra året. Bevisligen är det väldigt hård konkurrens.

Efter de senaste nollorna, är nu Rautio uppe på en fjärde plats genom SHL-historien efter 32 grundserienollor, enligt Twitterkontot SHL stats.

Det gör att han har lika många som Jarmo Myllys, och har sju kvar till ettan Fredrik Norrena.

– Jag har koll på den faktiskt. Jag är uppe på samma som Jarmo. Jag får försöka ta några till här så man kan klättra lite, säger han och skrattar. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!