Assi inledde matchen på konstgräset i Västerås svagt. Det dröjde till den 13:e minuten innan Assi skapade något av värde i matchen. Men då blev det å andra sidan mål direkt. Med en perfekt boll i djupled friställdes Emelie Hemvall som enkelt kunde runda målvakten och rulla in 1–0 till gästerna.

Inte helt logiskt med tanke på att hemmalaget BK 30 hade haft två riktigt bra chanser innan dess.

Efter målet blev spelet jämnare, men lagen skapade inte särskilt mycket chanser.

Artikelbild

Assi var dock nära att kopiera ledningsmålet när Fernanda da Silva frispelade Emelie Hemvall, men den här gången bedömde hemmalagets målvakt Jonna Böckert situationen bättre och kunde bryta innan Hemvall fick bollen.

Sista chansen i halvleken gick till hemmalaget men Alana Smith missade öppet läge efter att Assist målvakt Christina Dineson hamnat på mellanhand.

Sett till spel och chanser var det med andra ord inte helt logiskt att Assi hade ledningen i halvtid. Och laget var inte nöjda med sin insats.

– Vi visste hur de skulle spela, och hade förberett oss för det hela veckan, men vi klarade inte av att få matchen dit vi ville, berättar Indira Ilic.

Artikelbild

Möjligen var det värmen som spökade.

– Det var stor skillnad, hemma är vi vana med mycket kyligare klimatet. Nu kändes det som att vi var i Spanien och spelade. Det kändes som att det kokade i skorna, säger Ilic.

Halvtidsvilan gjorde Assi gott och direkt i andra halvleken satte laget ner foten och visade vilket lag som skulle ha de tre poängen. Inom loppet av en minut gjorde Assi två mål.

Och det var Indira Ilic som visade vägen.

Med en perfekt slagen frispark som gick över muren och dök så att målvakten inte kunde nå den.

– Det är på frisparkar jag gör mål, jag gjorde ett nästan likadant mål förra säsongen, berättar Ilic.

– Jag var dock inte säker på att Fernanda (da Silva) skulle släppa frisparken till mig. Men sen visade hon ju vad hon kan direkt efteråt.

Ja, för i den 48:e minuten, bara minuten efter 2–0, kom 3–0 när Fernanda da Silva drog till från halva plan och målvakten Jonna Böckert var för långt ute och fick se bollen segla in i mål.

Det var segerrycket i matchen och hemmalaget var ett slaget lag. I stället var det flera gånger nära ytterligare mål för Kalixlaget.

– I andra halvlek spelade vi som vi hade förberett oss på och då var vi klart bättre. Det känns kul att se att det spel vi har tränat på så länge fungerar så bra i högre divisioner.

Assi har inlett säsongen med sex raka segrar och är bara målskillnad från serieledning. Men spelarna vekar inte sväva iväg.

– Vi har inga stora mål för den här säsongen. Enda målet vi har satt är att hänga kvar, berättar Ilic.

Frågan är dock om det inte är dags att höja blicken en aning efter den här drömstarten?