Sporten har tidigare berättat att division 1-klubbarna IFK Luleå, Bodens BK och Piteå IF gör upp om Gustav Rönnbäck-Wallins namnteckning. Läs mer här!

Nu närmar sig den 21-årige yttern, som kan användas lite överallt på kanterna, ett beslut kring vilken klubb han ska representera säsongen 2018.

– Inom någon vecka hoppas jag ha bestämt mig, jag siktar på att ta ett beslut snabbt efter att jag har kommit hem, säger Gustav Rönnbäck-Wallin som för närvarande är på långresa i Asien.

När Sporten får tag i honom njuter han av sina sista lediga dagar på semesterön Koh Lanta i södra Thailand. Resandet är det stora anledningen till att hans besked kring framtiden har dragit ut på tiden.

– Jag åkte i väg den 16 november, säger Gustav Rönnbäck-Wallin.

Han inledde resan med en fotbollsweekend tillsammans med sin bror i Englands huvudstad London. Sedan har han rest runt på egen hand i Sri Lanka under fyra veckor innan han avslutade långresan tillsammans med sin flickvän i Thailand.

– Jag har varit i Thailand över jul och nyår och kommer hem på fredag, säger Rönnbäck-Wallin som lirade i division 1 med IFK Luleå i fjol.

Säsongerna innan dess tillhörde Öjeby IF-produkten Piteå IF:s herrlag.

Båda klubbarna är ute efter hans namnteckning och även seriekollegan Bodens BK har gett sig in i dragkampen.

– Det är kul att de tre klubbarna visat intresse, det visar att det man gör på planen och tiden man lägger ner utanför planen uppskattas, säger 21-åringen som menar att det mest troligt blir så att han väljer att spela med någon av de tre nämnda division 2-klubbarna kommande säsong.

– Som det ser ut just nu (blir jag kvar i Norrbotten), men jag har alla dörrar öppna.

Gustav Rönnbäck-Wallin menar att han vill till ett lag där han kan ta ytterligare ett steg i sin utveckling.

– Det jag letar mest i år är en klubb där jag har förtroende och får utveckla framför allt mitt offensiva spel och där jag känner att jag utvecklas varje vecka, säger han och tillägger:

– Helhetsperspektivet på och utanför planen är också en viktig aspekt i vad valet blir.

Under förra säsongen fick yttern hoppa runt bland positionerna under IFK Luleås tunga division 1-säsong som slutade med degradering till tvåan. Han användes framför allt som mittfältare och forward. Totalt blev det 25 matcher – tolv från start och 13 som inhoppare.