Johan Häggström såg till att Norrbotten fick jubla över en SM-medalj.

Efter nyår har 26-åringen visat att han är en potentiell SM-medaljör och VM-åkare. Men sättet han genomförde lördagens sprinttävlingar på var något alldeles extra. Han och Calle Halfvarsson åkte i en egen liga och dominerade skejtloppen totalt. Övriga hade inget att säga till om.

Jag ska ärligt erkänna att jag inte riktigt var beredd på den uppvisningen från Piteå Elit-åkaren. Jag trodde att Halfvarsson skulle åka i en klass för sig och hämta ut SM-guldet på rutin.

På kort tid har Häggström tagit ordentliga kliv i utvecklingen.

Kraften i åkningen, självförtroendet och inställningen. Johan Häggström har växt ordentligt sedan han tog den där tolfteplatsen i Dresdens stadssprint efter nyår. Det är häftigt att bevittna.

26-åringen från Lilla Lappträsk utanför Kalix verkar inte vara rädd för något eller någon just nu.

När jag har träffat honom här på Södra Berget under SM-veckan har jag märkt av en viss förändring i hans inställning. Tidigare när vi har talat med varandra har han pratat om detaljer som behöver förbättras. Småsaker som behöver korrigeras och så vidare.

Numera talar han om helt andra grejer. Om hur han ska göra för att optimera sin åkning under kvartsfinaler, semifinaler och finaler.

Självförtroendet är så himla viktigt för en elitidrottare. Och det verkar Johan Häggström ha gott om just nu och då ser allting helt plötsligt så lekande lätt ut.

Förbundskapten Rikard Grip har en del att fundera över innan han presenterar sin landslagstrupp efter söndagens avslutande masstartslopp.

Jag har på känn att det inte bara blir Charlotte Kallas namn som räknas upp.

Jag hade tagit ut både Johan Häggström och Martin Bergström (jag räknar honom som länsåkare trots att han tävlar för IFK Umeå).