I mellandagarna presenterade Assi ett flertal spelarförlängningar inför kommande säsong.

En som hade skrivit nytt kontrakt var anfallaren Moa Öhman, 18, som spås en ljus framtid.

I fjol blev det fyra mål i elitettan för Öhman som slogs om speltid med Erin Craig och Emelie Helmvall på topp.

Dessförinnan hade hon två riktigt starka säsonger i division 1 som resulterade i totalt 41 mål.

Men nu kan Öhman vara på väg bort från Kalix.

Athletes USA, som jobbar med att uppfylla talangfulla idrottares drömmar om att gå på college, skriver nämligen på sitt instagramkonto att Assianfallaren har gått med i deras program.

När sportredaktionen når Öhman kan hon inte säga så mycket om collegedrömmen.

– Jag vet inte hur mycket info jag får ge ut, så jag kan tyvärr inte säga så mycket. Om du ringer på några veckor kanske jag kan berätta mer, säger Moa Öhman.

Assis sportchef Joakim Abrahamsson säger att han är medveten om Öhmans tankar.

– Jo jag har vetat om det. Det är viktigt att tänka till utifrån sin ålder, vilken utveckling man kan få i sin karriär, och hur det har slagit ut för andra som har varit iväg. Och så får man tänka på värdet av äventyret.

Det var ju ganska nyligt ni presenterade en kontraktsförlängning.

– Jodå, men det rycks lite här och där. Det är ju så i den här världen att folk är på ett antal spelare hos oss. Det är inga konstigheter. Men vi fokuserar på att hon är här med oss när serien kör igång.

Collegesäsongerna inleds först efter sommaren. Skulle ni rent generellt kunna tänka er att ha spelare som är med under en halva av säsongen?

– Det tenderar att bli mer och mer inom damfotbollen att spelare flyttar på sig. I sommar var det ett av åren då det mest frekvent flyttades spelare till höger och vänster. Det är lite synd att det gått dithän, men man får lära sig leva med det. Å andra sidan innebär det också att det finns fler spelare tillgängliga under den delen av säsongen också, säger Joakim Abrahamsson.