I en lång intervju med Aftonbladet pratar förre Luleå Hockey-spelaren om sin tid i NHL, snacket med Per Ledin och Luleås förre sportchef Lars "Osten" Bergström.

Jonathan Hedström spelade i Luleå Hockey under två sejourer.

Först 1999–2002 och sedan en säsong 2009/2010.

Artikelbild

| Lanseringen. Jonathan Hedström har skrivit en bok tillsammans med journalisten Jonas Fahlman.

2014 skrev Hedström tillsammans med journalisten Jonas Fahlman boken "Rakt från hjärtat".

Där fick Luleås förre sportchef Lars "Osten" Bergström en rejäl känga.

I intervjun med Aftonbladet spär han på kritiken:

– Det var tråkigt att jag inte fick säga så mycket i boken. Eller, jag och Jonas Fahlman skrev ju, men förlaget var rädd att bli stämt. Men Osten är ett svin, det kan jag säga. Att han har fått vara kvar under alla år är helt galet. Det är inte bara mot mig, utan han har betett sig dåligt mot sjukt många, säger Hedström till Aftonbladet.

Enligt Hedström ville "Osten" ha bort honom från klubben 2010.

– Jag visste inte var och han sa ”du ska till Finland”, men jag ville inte lämna familjen. Jag sa att jag kunde tänka mig AIK eller Djurgården, men nej det fick jag inte för att vi kunde få möta dem. Jag hade ett möte med honom och han sa att jag skulle städa läktaren och sälja burgare. Då sa jag ”om du vill att jag ska steka burgare för 170 000 i månaden så gör jag det med glädje”. Han blev galen och skulle döda mig. Jag önskar att han hade rört mig för då ...

Hedström representerade förutom Luleå Hockey också Timrå i SHL – och spelade division 1-hockey med Skellefteå, Asplöven, Piteå och Sundsvall.

2014 la han karriären på hyllan.

Totalt spelade Hedström också 83 NHL-matcher med Anaheim Ducks och tog VM-silver 2004.

På sina 480 SHL-matcher i karriären drog han på sig 639 utvisningsminuter.

Hedström berättar om snacket på isen – och några av dusterna han haft med spelare.

"Vi pissade på dem", sa den då 23-årige Luleåstjärnan till TV4 efter att ha besegrat Malmö i en slutspelsmatch med 7–2. Det fick motståndarlaget, och deras fans, att ilskna till rejält.

Per Ledin var en spelare som ofta hamnade i hetluften med Hedström.

Hedström minns speciellt en händelse:

– Ledin och jag stod bredvid varandra på en tekning och han högg mig rätt mellan benen. Jag sa ”Men Ledda, vad gör du, är du helt dum i huvudet?”. Han svarade ”Sorry, det var inte meningen, men jag är så jäkla laddad”. Efter matchen bad han om ursäkt. Han var ju sån, det bara brann till när han var på isen, säger han till Aftonbladet.

Sportredaktionen har sökt Lars "Osten" Bergström för en kommentar.