I vintras säkrade Kalix Bandy sitt elitseriekontrakt först i den sista omgången i kvalet. För att förbättra den insatsen har laget värvat hem den nygamle målvakten Björn Hellman, den ryske mittfältaren Aleksej Sadovskij och den finländske landslagsanfallaren Tuomas Liukkonen.

Men ytterligare en eller ett par spelare ska in. Det bekräftar tävlingskommitténs ordförande Peter Stock.

– Vi räknar med att vi kommer ta in ytterligare en eller eventuellt två spelare, säger Stock.

Han räknar med att Kalix gör klart med ett nyförvärv innan augusti är över.

– Vi för diskussioner med ett par olika namn som vi är relativt i slutfasen med.

Framför allt är det offensiva spelare som efterfrågas. Tanken är att värva en ytterhalv och antingen en offensiv mittfältare eller en forward.

– Det beror på hur diskussionerna går. Vi kan inte låsa oss vid position, det beror på kvalitet. Kan vi få en väldigt bra mittfältare eller en svag forward väljer vi mittfältaren, säger Peter Stock.

De två unga ryska spelarna som spelade i Kalix förra säsongen, Ivan Detsura och Aleksandr Zheltiakov, är inte aktuella. Däremot räknar Stock med att förlänga med Mikael Jansson, som ännu inte har skrivit på något nytt kontrakt.

– Han är med och tränar fullt ut, men vi har någon detalj kvar att lösa med det praktiska kring bandyn. Men vi räknar med att lösa det inom kort, det är inga konstigheter.

En förändring jämfört med förra året är att Kalix kommer att spela fler träningsmatcher inför seriestarten. Laget kommer att göra två resor till Uppsala för att kunna matchas mot kvalificerat motstånd på fullstor plan.

– Förra året var vi inte nere alls, men vi gör en större sportslig satsning nu.

I den ökade satsningen ingår ingen höjning av spelarbudgeten.

– Den är rätt intakt, det handlar framför allt om att vi har lagt lite mer pengar på förberedelser. Vi hade ett läger före sommaren också.