Serieledarna Edsbyn visade under den första halvleken varför man är i topp av elitserien – men trots nio hörnor och ett klart övertag sett till bollinnehav så hade hemmalaget Kalix Bandy de hetaste chanserna.

– Vi hade det lite jobbigt att skapa framåt i och med att vi tvingades slita i försvaret, säger lagkaptenen Olov Englund.

Absolut närmast mål i den första var det i slutet av halvleken då Edsbyns straffområde var fullt av folk och bollen for som i ett flipperspel. Till slut så rann chansen ut i sanden, men hemmalaget skrek efter straff.

Artikelbild

| Jagade. Nils Wikström gör allt för att starta ett anfall.

I 62:a minuten så jublar Edsbyn för mål efter en hörna och efter visst palaver så dömer domarna också mål.

1–0 mål kom efter Edsbyns elfte hörna i matchen och vid den tidpunkten så hade Kalix skapat en enda hörna.

– Vi möter Sveriges bästa lag, men samtidigt så är det vår hemmaplan. Vi vet att vi är starka hemma och vi går alltid för seger, säger Englund.

I den 65:e fick Kalix Bandys Viktor Mardakin ett gyllene läge då han rundade sin back och sköt, men skottet smet strax utanför stolpen.

Artikelbild

| Kalix Bandy

Gästerna Edsbyn drog ned på anfallsbandyn efter målet medan Kalix Bandy försökte skruva upp sitt spel framåt.

– Vi är vassare i andra, men det blir ju så när du jagar. Även om de som är med på isen gör det bra så märks det givetvis att vi saknar Sundquist, säger Englund om den skadade målskytten.

I 72:a minuten får Kalix Bandy sin andra hörna i matchen och det var Christian Frohm som sköt, men på nytt blev det bara nära för Kalix. Tre minuter senare kom nästa hörna för hemmalaget, men även den blev resultatlös.

Direkt efter de två hörnorna så fick Edsbyn sin 13:e hörna och då utökade gästerna med 14 minuter kvar av matchen. Det kändes som om att det var målet som satte punkt för matchen.

I 89:e minuten jublar hemmalaget för mål, men domarna dömer bort målet på grund av hög klubba, men i situationen efter får hemmalaget straff och Olov Englund och Englund sätter den högt till höger om Anders Svensson till 1–2.

– Han (domaren) säger att det är hög klubba, men det är omöjligt, säger Englund om det bortdömda målet, men å andra sidan så tilldöms Kalix straff i situationen efter.

Kalix Bandy saknade Johan Sundquist som lider av sviterna efter sin hjärnskakning, men enligt honom själv är han snart tillbaka.

– Det är klart bättre nu och jag spelar nog snart igen, hoppas Sundquist.