I första matchen mot Tellus fick Kalix Bandy en riktig mardrömsstart, eller vad sägs om 6–0 i baken redan efter 23 minuter.

– Vi kom direkt från ishall medan Tellus spelat flera matcher på stor is. Samtidigt kom de ut starkt med ett bra tempo. Tellus spelar också på motståndarnas misstag, säger Kalix nye tränare, Peter Stock.

Tellus tog ledningen på deras första hörna och sedan var det två rejäla bjudningar som ledde fram till både 2–0 och 3–0.

I paus var ställningen 7–2.

I andra halvlek visade Kalix upp ett mycket bättre spel.

– Den är jag nöjd med. Vi ledde halvleken med 3–1 fram till 89:e minuten, säger Peter Stock.

Andra matchen mot Skutskär var mycket bättre från Kalix sida även om motståndet var sämre. Den vann Kalix med 9–2 efter tre mål av Mikael Jansson.

Söndagens möte med Unik blev jämnt målmässigt. Kalix vände 5–4-underläge i halvtid till seger med 8–7. Kalix drabbades även av två otäcka skador i mötet med Unik. Joakim Persson (kraftig hjärnskakning) och Clas Karlsson (benet uppskuret).

– Han måste opereras, säger Peter Stock.

I det stora hela är Peter Stock nöjd med helgen frånsett första halvlekarna mot Tellus och Unik.

– Vi har en annan spelidé i år där vi vill få med fler spelare i offensiven. Samtidigt ska vi försöka vara högre upp i banan i defensiven. Vi ska också var aggressivare. Jag tycker det här var ett bra avstamp inför fortsättningen.

Noteras kan att Kalix saknade lagkaptenen Johan Sundquist och ryske Ivan Detsura.