Det blev en jämn inledning på matchen mellan Kalix Hockey och Enköping. Det första målet skulle också dröja, men i första periodens sista minut slog Kalix till i powerplay. Felix Olsson gav hemmalaget en 1–0 ledning när han styrde in ett skott i mål, assistpoäng till Johan Pettersson och Jens Andersson.

– Den gick ribba in, säger Olsson.

I andra perioden var det även där Kalix som hittade målet och även denna gång dröjde det tills periodens slutminuter. Martin Rova satte 2–0 med bara en och en halv minut kvar av perioden.

I den tredje perioden var det dock gästande Enköping som inledde bäst och knappt tre minuter in i perioden kom reduceringen. Gästerna pressade sedan på och i ett sista försök plockade man målvakten med en och en halv minut kvar. Men Kalix lyckades slå tillbaka och Enköping fick sätta in målvakten i mål igen efter att Felix Olsson avgjorde matchen i tom kasse.

– Kul att vi vann. Det gick fort där ute och jag tycker vi gör en bra match och jobbar som ett lag. Nu får vi hålla i det här när vi möter Väsby, säger Felix Olsson.

Segern blev Kalix andra i allettan.